Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Η Federal Reserve δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκιά της εντός του 2016

Danske Bank: Η Federal Reserve δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκιά της εντός του 2016
Danske Bank: Τρία μέλη της 12μελούς επιτροπής FOMC που χθες διαφώνησαν με τη διατήρηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed στο ίδιο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2015, το 2017 θα χάσουν το δικαίωμα ψήφου τους στην επιτροπή
Η Federal Reserve - κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ - δεν θα αυξήσει τα παρεμβατικά επιτόκιά της κατά τη διάρκεια του 2016 παρά τις νύξεις της περί του αντιθέτου χθες Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης διήμερης συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed, που άφησε τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου αμετάβλητα.
Αυτό εκτιμά σε ανάλυσή της η δανέζικη τράπεζα Danske Bank, η οποία κρίνει, ότι αν και οι ανακοινώσεις της Fed για το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της εντός του 2016 ήταν σε ύφος αρκετά επιθετικό, η ίδια η πρόεδρος της Federal Reserve, Janet Yellen, ήταν πολύ περισσότερο συγκρατημένη απέναντι στο ίδιο ενδεχόμενο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τις ανακοινώσεις.
Η Danske Bank ισχυρίζεται, ότι οι αναφορές της επιτροπής FOMC για επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 είναι ασύμβατες με την μέτρια ή και αρνητική πορεία κάποιων δεικτών, αλλά και των πωλήσεων λανικής, γι'αυτό και κρίνονται υπεραισιόδοξες.
Κατά συνέπεια, η Danske Bank εμμένει στην εκτίμησή της, ότι καμία αύξηση των επιτοκίων της Fed δεν πρόκειται να λάβει χώρα εντός του 2016.
Η δανέζικη τράπεζα κάνει την επιπλέον επισήμανση, ότι τα τρία μέλη της 12μελούς επιτροπής FOMC που χθες διαφώνησαν με τη διατήρηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed στο ίδιο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2015, κρίνοντας πως ήρθε η ώρα για την αύξησή τους [Esther L. George (Kansas City), Loretta J. Mester (Cleveland) και Eric Rosengren (Boston)], στο ερχόμενο έτος θα χάσουν το δικαίωμα ψήφου τους στην επιτροπή.
Η επιτροπή FOMC απαρτίζεται από τα επτά μέλη του Συμβουλίου Διοικητών του Συστήματος της Federal Reserve - επικεφαλής του οποίου είναι η Janet Yellen - τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Νέας Υόρκης και - εκ περιτροπής, με ετήσια θητεία - τεσσάρων εκ των υπολοίπων 11 διοικητών των περιφερειακών ομοσπονδιακών τραπεζών των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης