Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kelly (JP Morgan): Η μη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, βλάπτει μακροπρόθεσμα την οικονομία των ΗΠΑ

Kelly (JP Morgan): Η μη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, βλάπτει μακροπρόθεσμα την οικονομία των ΗΠΑ
«Έχουμε ένα ακατάλληλο επίπεδο επιτοκίων που στρεβλώνει την αγορά και δημιουργεί “φούσκες”»
Έναν αναπάντεχο… σύμμαχο βρήκε ο Donald Trump, καθώς ο επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της JP Morgan, David Kelly, συμμερίστηκε τις απόψεις του Ρεπουμπλικάνου σχετικά με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve, Fed).
Ειδικότερα, ο κ.Kelly δήλωσε στο CNBC πως η Fed «βλάπτει μακροπρόθεσμα την αμερικανική οικονομία» με την επιμονή της να μην αυξήσει κι άλλο τα επιτόκια.
«Όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί για την αμερικανική οικονομία έχουν επιτευχθεί.
Έχουμε ένα ακατάλληλο επίπεδο επιτοκίων που στρεβλώνει την αγορά, δημιουργεί “φούσκες” και τελικά θα καταλήξει σε αθέμιτα επίπεδα πληθωρισμού.
Άρα, η πολιτική αυτή βλάπτει μακροπρόθεσμα ενώ ταυτόχρονα δεν προφέρει κάτι θετικό βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε ο αναλυτής, τονίζοντας πως η Τράπεζα περιμένει ουσιαστικά τις προεδρικές εκλογές της 8ςη Νοεμβρίου για να διαμορφώσει τις αποφάσεις της σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει.
Υπενθυμίζεται πως ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος έχει πολλές φορές καταγγείλει τις κινήσεις της Fed, τονίζοντας μάλιστα πως εξυπηρετεί ουσιαστικά τις πολιτικές της κυβέρνησης του Barack Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης