Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσακαλώτος κατέθεσε τη νομοθετική βελτίωση για ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ

Ο Τσακαλώτος κατέθεσε τη νομοθετική βελτίωση για ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ
Διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Τη νομοτεχνική βελτίωση με την οποία διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ, κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα (27/9/2016) στη Βουλή.
Η αλλαγή γίνεται στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου όπου αναφέρονται οι δημόσιες επιχειρήσεις που εντάσσονται στο Υπερταμείο και προστίθεται η φράση «με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις», ενώ στην αιτιολογική έκθεση ξεκαθαρίζεται ότι «η αξιοποίηση των ΔΕΚΟ δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου».

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Τα «μαζεύουν» οι Οικολόγοι – Θα ψηφίσουν τελικά τη διάταξη για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Συνάντηση είχαν πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης και ο κυβερνητικός βουλευτής Γιώργος Δημαράς με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι προερχόμενοι από το κόμμα των Οικολόγων – Πράσινων με ανακοίνωση τους είχαν προχωρήσει σε «αντάρτικο», αρνούμενοι να ψηφίσουν στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, που «ξεκλειδώνει» τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, τη διάταξη για την παραχώρηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο νέο Υπερταμείο.
Ο υπουργός και ο κυβερνητικός βουλευτής μετά τη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό, φέρονται να είναι έτοιμοι να υπερψηφίσουν τη διάταξη, καθώς έχουν πεισθεί από το Μέγαρο Μαξίμου ότι το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό και η όποια διαχείριση θα γίνεται με γνώμονα το όφελος των πολιτών.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, μέσα στην ημέρα το κόμμα των Οικολόγων – Πράσινων θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι θα υπερψηφίσουν τις επίμαχες διατάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης