Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aberdeen: Η φούσκα στα ομόλογα προσεγγίζει μια «επικίνδυνη κατάσταση», λόγω κεντρικών τραπεζών

Aberdeen: Η φούσκα στα ομόλογα προσεγγίζει μια «επικίνδυνη κατάσταση», λόγω κεντρικών τραπεζών
Η Fed δεν έχει επιλογή από το να προχωρήσει σε σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της
H φούσκα στα ομόλογα πλησιάζει σε μια «επικίνδυνη κατάσταση», καθώς τα προγράμματα αγοράς ομολόγων των κεντρικών τραπεζών ασκούν ανοδικές πιέσεις στις τιμές, ανέφερε ο Martin Gilbert, διευθύνων σύμβουλος της Aberdeen Asset Management.
«Οι τιμές των ομολόγων βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα», ανέφερε ο CEO της Aberdeen, παραχωρώντας συνέντευξη στο δίκτυο Bloomberg, ενώ προσέθεσε πως «η αύξηση του προγράμματος αγοράς από την Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England - BoE) θα σπρώξει ακόμα πιο ψηλά τις τιμές των ομολόγων».
«Πλησιάζουμε μια επικίνδυνη κατάσταση», προειδοποίησε.
Παράλληλα, ο Gilbert αναφέρθηκε και στη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), σχολιάζοντας πως μια αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου έχει ήδη αποτιμηθεί από την αγορά και, ως εκ τούτου, η Fed δεν έχει επιλογή από το να προχωρήσει σε σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της.
«Η μη αύξηση των επιτοκίων είναι πιο επικίνδυνη από την αύξηση αυτών», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε: «Αν υπάρξει μια ήπια αύξηση, θα είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης