Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπ. Οικονομίας: Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες σε προγράμματα του «Σχεδίου Juncker»

Υπ. Οικονομίας: Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες σε προγράμματα του «Σχεδίου Juncker»
Μέσω του Παράθυρου για τις Υποδομές και την Καινοτομία, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση €533εκ. σε τέσσερα έργα
Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης για το «Σχέδιο Juncker» και τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει καμία σχετική επένδυση, το υπουργείο Οικονομίας απαντά.
Με βάση στοιχεία του Ιουλίου 2016 (State of play, July 2016) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή από τις πρώτες χώρες (και η πρώτη μετά τις 5 μεγάλες οικονομίες της ΕΕ – Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία) σε εγκεκριμένα και υπογεγραμμένα δάνεια της EIB μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), αναφέρει το υπουργείο, ενώ αναλύει πως:

Συγκεκριμένα:

- Μέσω του Παράθυρου για τις Υποδομές και την Καινοτομία, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση €533εκ. σε τέσσερα έργα, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις €854εκ.

- Μέσω του Παράθυρου για την εγγύηση της χρηματοδότησης κυρίως ΜΜΕ, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση €160εκ. προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις άνω των €280εκ. και θα ωφελήσει άνω των 700 ΜΜΕ.

Περισσότερα στοιχεία θα παρουσιαστούν αύριο κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης