Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δυναμική επέκταση στο χώρο της ενέργειας σχεδιάζει η Βιοκαρπέτ - Αναμένει αύξηση εσόδων

Δυναμική επέκταση στο χώρο της ενέργειας σχεδιάζει η Βιοκαρπέτ - Αναμένει αύξηση εσόδων
Μόλις ολοκληρωθεί το επενδυτικό πλάνο ο όμιλος θα έχει φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 11.900 KW
Η Βιοκαρπετ μέσα στα πλαίσια της επέκτασης των δραστηριοτήτων της έχει εκπονήσει μελέτες για την δημιουργία των παρακάτω φωτοβολταϊκών πάρκων, από τα οποία προσδοκά μελλοντικά σημαντικά έσοδα.
Πιο αναλυτικά, η θυγατρική ΕΞΑΛΚΟ αναμένει την έγκριση και άλλων τριών φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 1400 KW που μόλις οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες έγκρισης θα εγκατασταθούν στα εργοστάσια της στο 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Αθηνών και στο 8ο ΧΛΜ της εθνικής οδού Λάρισας – Θεσ/κης στην Λάρισα.
Επίσης έχει υποβάλλει στην Ρ.Α.Ε αίτημα για την δημιουργία ενός νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 3000 KW στην περιοχή του Δήμου Τεμπών Λάρισας.
Τέλος η μητρική Βιοκαρπέτ μέσα στα πλαίσια της περαιτέρω επέκτασης του ομίλου στην Πράσινη Ενέργεια έχει υποβάλλει αίτημα στην Ρ.Α.Ε για την δημιουργία ενός νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 4000 KW στην περιοχή Κουλουρίου του Δήμου Λάρισας.
Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση όλων των ανωτέρω ο Όμιλος ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ θα διαθέτει φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 11.900 KW περίπου.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η Εξάλκο θα συμμετέχει στην κατασκευή των φωτοβολταϊκών σταθμών με την παραγωγή και εγκατάσταση των βάσεων στήριξης.
Όταν ολοκληρωθούν οι επενδύσεις αυτές θα προσθέσουν σταδιακά σημαντικά έσοδα από μία νέα δραστηριότητα, τονίζει η εταιρεία.

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης