Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: H Deutsche Bank εκτός από την άμεση κρίση έχει θεμελιώδες πρόβλημα

JP Morgan: H Deutsche Bank εκτός από την άμεση κρίση έχει θεμελιώδες πρόβλημα
Εάν ο γερμανικός κολοσσός δεν προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της, τα ίδια προβλήματα θα συνεχίσουν να διογκώνονται
Τα προβλήματα της Deutsche Bank είναι πολύ βαθύτερα από τον τρέχοντα γρίφο και δεν φαίνεται να ξεμπερδεύει σύντομα, επισημαίνει η JP Morgan.
Ουσιαστικά, JP Morgan επισημαίνει ότι η τράπεζα δεν ήταν σε θέση να μειώσει τα κόστη της -όπως έχουν κάνει πολλές άλλες τράπεζες- σε μια εποχή που πολλές επενδυτικές τράπεζες παρουσιάζουν χαμηλότερα έσοδα.
«Κρίνοντας από το ιστορικό της Deutsche Bank φαίνεται να έχει αδυναμία στη μείωση του καθαρού κόστους.
Ακόμα και υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο John Cryan, τον οποίο αξιολογούμε υψηλά, η Deutsche Bank είναι ανίκανη να παρουσιάσει εξοικονόμηση κόστους σε καθαρή βάση μέχρι στιγμής.
Η αδυναμία να προσαρμόσει το επιχειρηματικό της μοντέλο σε ένα πτωτικό περιβάλλον εσόδων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για μια επενδυτική τράπεζα και έχει οδηγήσει στην αδυναμία να παράγει αδιανέμητα κέρδη και ως εκ τούτου κεφάλαιο κατά την άποψη μας» επισημαίνει η JP Morgan.
Παράλληλα, η επενδυτική τράπεζα στην ανάλυση της αναφέρεται και στα αυτογκόλ του γερμανικού κολοσσού στην εξοικονόμηση κόστους ως αντιστάθμιση στη μείωση της κερδοφορίας.
«Η Deutrshe Bank έθεσε τον στόχο για το κόστος στα 26,5 δισ. ευρώ για το 2016 που είναι σταθερός, παρά τη μείωση των καθαρών εσόδων κατά 13% σε ετήσια βάση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας» αναφέρεται στο note της JP Morgan.
Παράλληλα επισημαίνεται «πιστεύουμε ότι μια τράπεζα με 26,5 δισ. ευρώ δαπάνες και 101.000 εργαζόμενους συν τους περίπου 30.000 συμβούλους θα μπορούσε να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία στην αύξηση της λογιστικής της αξίας».
Πάντως, η JP Morgan επισημαίνει ότι η Deutsche Bank δεν προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, τα ίδια προβλήματα θα συνεχίσουν να διογκώνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης