Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nuveen Asset Management: «Όμηρος» των παγκόσμιων αγορών η Federal Reserve

Nuveen Asset Management: «Όμηρος» των παγκόσμιων αγορών η Federal Reserve
Ο αποπληθωρισμός σε Ιαπωνία και Ευρώπη προβληματίζει τη Fed, σύμφωνα με τον Bob Doll
Την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) είναι «όμηρος» των παγκόσμιων αγορών εξέφρασε ο Bob Doll, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Nuveen Asset Management, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Ο Doll ανέφερε πως ο αποπληθωρισμός που καταγράφεται στην Ιαπωνία, καθώς και σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης αποτελούν έναν από τους λόγους για τους οποίους η Fed διστάζει να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου.
Η ανησυχία έγκειται στην πιθανότητα η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων να πυροδοτήσει ράλι για το αμερικανικό δολάριο και sell-off (ξεπούλημα) στα εμπορεύματα, προκαλώντας στην αγορά αστάθεια, που θα μπορούσε να διαχυθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον αναλυτή της Nuveen.
Μολαταύτα, ο Doll προβλέπει πως η Fed θα «κινηθεί πολύ προσεχτικά προς τα εμπρός», έχοντας πάντα στραμμένη την προσοχή της στις διάφορες μεταβλητές, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλα κύματα στις αγορές.
Ο Doll ισχυρίστηκε πως ο βασικότερος παράγοντας για την ανάπτυξη είναι η διατήρηση του παγκόσμιου εμπορίου σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς η ανάπτυξη επιτρέπει στους επενδυτές να έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους «πιο φθηνές μετοχές, με κυκλικές διακυμάνσεις».
«Πιστεύω πως η αποτίμηση των μετοχών έχει φτάσει στα όρια», είπε ο αναλυτής, προειδοποιώντας πως αν οι ΗΠΑ αποτύχουν να διατηρήσουν την ανάπτυξη, τότε θα υπάρξει διάσπαση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης