Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διασυνοριακή συγχώνευση 9 θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Deloitte στη βόρεια Ευρώπη

Διασυνοριακή συγχώνευση 9 θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Deloitte στη βόρεια Ευρώπη
Ο όμιλος Deloitte θα συγχωνεύσει τις θυγατρικές του εταιρείες σε Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία και Σουηδία, με τις εταιρείες του στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελβετία, δημιουργώντας την Deloitte North West Europe
Τη συγχώνευση εννέα θυγατρικών εταιρειών του στην Ευρώπη αποφάσισε ο όμιλος ορκωτών ελεγκτών-λογιστών Deloitte, ένα σχέδιο που υποτίθεται πως είχε συλλάβει και συντάξει πριν την απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την Ε.Ε. στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 (Brexit).
Όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, ο όμιλος Deloitte - ένας από τους «μεγάλους τέσσερις» του κλάδου του παγκοσμίως - πρόκειται να συγχωνεύσει τις θυγατρικές του εταιρείες σε Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία και Σουηδία, με τις εταιρείες του στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελβετία, δημιουργώντας την Deloitte North West Europe με έδρα τη Βρετανία.
Στο πλαίσιο της διασυνοριακής συγχώνευσης, η Deloitte σχεδιάζει να επενδύσει 200 εκατ. ευρώ στην Deloitte North West Europe στην επόμενη τριετία, επιδιώκοντας να προσλάβει εταίρους και ομάδες, καθώς και να εξαγοράσει εταιρείες συμβούλων και ψηφιακών υπηρεσιών σε ψηφιακή ασφάλεια, ανάλυση δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη κ.α..
Η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της την 1η Ιουνίου 2017 και θα διαθέτει 28 χιλ. εταίρους και προσωπικό, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 5 δισ. ευρώ, που θα επιδιωχθεί να αυξηθεί σε 8-9 δισ. ευρώ έως το 2020.
Ο κύκλος εργασιών της βρετανικής Deloitte - που περιλαμβάνει τις εργασίες του ομίλου στην Ελβετία - αυξήθηκε στη χρήση της που έληξε την 31η Μαΐου 2016, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 3 δισ. στερλίνες (περίπου 3,4 δισ. ευρώ) με τα εξής μερίδια συνεισφοράς εργασιών: Παροχή συμβουλών 27,9%, φορολογικές υπηρεσίες 24,1%, χρηματο-οικονομικές συμβουλές 17,5%, ελεγκτικές υπηρεσίες και συμβουλές διαχείρισης κινδύνων 30,4%.
Παγκοσμίως, ο όμιλος Deloitte παρήγαγε το 2016 κύκλο εργασιών 36,8 δισ. δολαρίων (περίπου 32,85 δισ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης