Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Η αμερικανική οικονομία παρουσιάζει σημάδια επικείμενης ύφεσης

BofA Merrill Lynch: Η αμερικανική οικονομία παρουσιάζει σημάδια επικείμενης ύφεσης
Οι υφέσεις συνήθως δεν συμβαίνουν βάσει προγράμματος, αλλά τις περισσότερες φορές υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια στον ορίζοντα
Σημάδια για επικείμενη ύφεση εντοπίζει η Bank of America Merrill Lynch στην αμερικανική οικονομία, εξετάζοντας τις τάσεις κάποιων από τους «αγαπημένους» της δείκτες.
«Ενώ το εύρος των σημάτων είναι μεγάλο, όλα υποδηλώνουν ότι -εάν τα στοιχεία συνεχίσουν να είναι αποδυναμωμένα- αναμένεται μια ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο του 2017» αναφέρεται σε note της τράπεζας.
Οι αναλυτές κοίταξαν πέντε βασικούς μακροοικονομικούς παράγοντες για να καθορίσει τη λένε σχετικά με την ύφεση: το 2ετές αμερικανικό ομόλογο έναντι του 10ετούς, τον μεταποιητικό δείκτη ISM, οι οικοδομικές άδειες, η αύξηση των θέσεων εργασίας προσωρινής βοήθειας αλλά και η αύξηση των εμπορικών και βιομηχανιών δανείων.
Με βάση το πως κινήθηκαν οι συγκεκριμένοι δείκτες πριν τις προηγούμενες υφέσεις, η BofA Merrill Lynch κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για το πού βρισκόμαστε στον επιχειρηματικό κύκλο.
«Σε αυτό το σενάριο, το εύρος των πιθανών ημερομηνιών για την έναρξη των υφέσεων που υποδεικνύεται από αυτά τα μοντέλα ήταν από τον Ιούλιο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2019, με μέση ημερομηνία έναρξης του Οκτωβρίου 2017» αναφέρεται στο note της τράπεζας.
Από την άλλη πλευρά, όμως αναφέρεται ότι ορισμένοι μακροοικονομικοί δείκτες, όπως η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των αρχικών αιτήσεων ανεργίας θα μπορούσαν να δείξουν ότι η ύφεση είναι μακριά.
Επίσης, οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, δεν αναμένουν ύφεση για τους επόμενους 12 μήνες.

(Πρώτη Ενημέρωση: 11:01, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης