Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ermotti (UBS): Η Deutsche Bank δεν απειλεί τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών

Ermotti (UBS): Η Deutsche Bank δεν απειλεί τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών
Ο επικεφαλής της UBS δήλωσε περισσότερο ανήσυχος «για την πίεση στην οποία υποβάλλονται οι αποταμιεύσεις και το κοινωνικό σύστημα» από την υποχώρηση των επιτοκίων
Η Deutsche Bank δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών, αν πιστέψουμε τις καθησυχαστικές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ελβετικής επενδυτικής τραπέζης UBS, Sergio Ermotti, σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, δεν θεωρεί ότι η «ιδιάζουσα κατάσταση» της Deutsche Bank είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που σήμερα διέπει ολόκληρη την τραπεζική βιομηχανία της Ευρώπης.
Για τον Ermotti, οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι αρκετά υγιείς και έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία 7-8 χρόνια όσον αφορά στην αναβάθμιση της κεφαλαιακής τους θέσης και στη βελτίωση των επιχειρηματικών μοντέλων τους.
Όπως παραδέχθηκε, ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη έχει πληγεί κυρίως από τις μακρο-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη Γηραία Ήπειρο, όπως η γενικότερη απουσία αναπτυξιακής δυναμικής και η πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα σε πολλούς κλάδους.
Οι καταστάσεις όπως αυτή που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank μπορούν να οδηγήσουν σε εκφυλισμό της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και σε δυνητικές χρηματιστηριακές «φούσκες».
Ο Ermotti κρίνει πως ήρθε η ώρα «να δημιουργηθεί ένα καλύτερο πλαίσιο» για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως αυτά της Deutsche Bank.
Κατά τη γνώμη του, αν απλά μιλάμε για το πρόβλημα δίχως να βρίσκουμε μια αποτελεσματική λύση του, τότε αυτό θα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα.
Ο επικεφαλής της UBS δήλωσε περισσότερο ανήσυχος «για την πίεση στην οποία υποβάλλονται οι αποταμιεύσεις και το κοινωνικό σύστημα» από την υποχώρηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης