Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γεμίζουν τις πισίνες τους και δεν πληρώνουν - Στα 100 εκατ. ευρώ τα φέσια στην ΕΥΔΑΠ

Γεμίζουν τις πισίνες τους και δεν πληρώνουν - Στα 100 εκατ. ευρώ τα φέσια στην ΕΥΔΑΠ
Η ΕΥΔΑΠ εντοπίζει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές στις πλούσιες περιοχές αλλά και στις φτωχές συνοικίες της Αθήνας
«Σωσίβιο» στους καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του νερού ρίχνει η ΕΥΔΑΠ, ενώ για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές ετοιμάζει «μαστίγιο» με κατάληξη τη διακοπή νερού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΔΑΠ εντοπίζει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές στις πλούσιες περιοχές αλλά και στις φτωχές συνοικίες της Αθήνας.
Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αναμένει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών που να σημειωθεί λήγει στα τέλη Οκτωβρίου και από το Νοέμβριο θα αρχίσει το«κυνήγι» των οφειλετών με υψηλά εισοδήματα και με ακίνητη περιουσία.
Όμως, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες άδραξαν την ευκαιρία για ρύθμιση των οφειλών και έσπευσαν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Συνολικά 5.800 καταναλωτές προσήλθαν στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ για να τακτοποιήσουν οφειλές που έφαναν έως τις 5000 ευρώ, όπως και μικρότερα ποσά, ενώ δεν έδωσαν το παρόν οι οφειλέτες με χρέη υψηλότερα των 5000 ευρώ.
Δηλαδή οι οφειλέτες της κατηγορίας άνω των 5000 ευρώ σταμάτησαν να πληρώνουν του λογαριασμούς νερού πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, καθώς η ΕΥΔΑΠ τιμολογεί την αξία του νερού ανά τετράμηνο.
Οι οικογένειες όπως και μεμονωμένοι καταναλωτές που έχουν ενταχθεί στην κατηγορία της ανθρωπιστικής κρίσης ήταν ανάμεσα στους 5.800 που πήγαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες έκανε ένα ακόμη βήμα για τη διευκόλυνση των καταναλωτών, διαγράφοντας το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ το οποίο προέρχονταν από πρόστιμα και προσαυξήσεις που είχαν επιβληθεί στους καταναλωτές.
Οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες εμφανίζονται πιο συνεπείς έναντι αυτών που έχουν τη οικονομική δυνατότητα αποπληρωμής.
Το συνολικό ποσό που έχει ενταχθεί σε ρύθμιση ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 15 εκατομμύρια αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Μέχρι σήμερα έχει καταβληθεί το ποσό των 10 εκατ. ευρώ και τα 5 εκατομμύρια προήλθαν από την κατηγορία των ευπαθών ομάδων.

Οι πλούσιοι δεν πληρώνουν

Αντίθετα οι οικονομικά εύποροι και πλούσιοι που διαμένουν στις ακριβές περιοχές της Αττικής μάλλον έφτιαξαν το δικό τους κίνημα «Δεν Πληρώνω» για δεκαετίες καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν μπήκαν στο πρόγραμμα ρύθμισης ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι οφειλές των Δήμων, οι οποίες να σημειωθεί υπολογίζονται στα 30 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών με πισίνες και κήπους βρίσκονται στη λίστα των οφειλών, αλλά οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έκαναν το παραμικρό για την είσπραξη των χρεών και το σημαντικότερο κανένας δεν έδωσε εντολή για τη διακοπή νερού.
Είναι προφανές ότι τα χρέη των 100 εκατ. ευρώ από την κατανάλωση νερού δεν μαζεύονται σε ένα και δύο χρόνια.
Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προτίθεται να ξεσκονίσει το φάκελο των οφειλετών και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες είσπραξης των οφειλών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης