Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Ισχυρά τα μεγέθη για την απασχόληση τον Σεπτέμβριο - Ήρθε η ώρα για αύξηση των επιτοκίων

Mester (Fed): Ισχυρά τα μεγέθη για την απασχόληση τον Σεπτέμβριο - Ήρθε η ώρα για αύξηση των επιτοκίων
Στο 5% αυξήθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο 
Αν και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ για τον μήνα Σεπτέμβριο διέψευσαν επί τα χείρω τις εκτιμήσεις, η πρόεδρος της Federal Reserve του Κλίβελαντ, Loretta Mester, εκτιμά πως παραμένουν ισχυρά και στηρίζουν μια αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου.
Ειδικότερα, υποστήριξε πως η οριακή αύξηση της ανεργίας δεν είναι αρκετή να της αλλάξει την άποψη πως τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν.
«Είναι μια ισχυρή έκθεση για την αγορά εργασίας», υποστήριξε χαρακτηριστικά η Mester.
Μάλιστα, παρότι η επόμενη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) ολοκληρώνεται στις 2 Νοεμβρίου, μόλις 6 ημέρες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στη χώρα, η Mester τόνισε πως η αύξηση των επιτοκίων βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά και ότι η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Σημειώνεται πως η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ υποστηρίζει μια δεύτερη αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου εδώ και κάποιο διάστημα, καθώς η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να δείχνει σημάδια βελτίωσης.
Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, πως δημιουργήθηκαν 156 χιλ. θέσεις εργασίας, έναντι εκτιμήσεων για 175 χιλ. θέσεις, ενώ η ανεργία αυξήθηκε στο 5%, έναντι εκτιμήσεων για 4,9%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης