Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Να αυξηθούν τα επιτόκια της Fed - Ευνοϊκά τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ

Mester (Fed): Να αυξηθούν τα επιτόκια της Fed - Ευνοϊκά τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ
Mester: Η Fed «έχει κάνει πρόοδο σε αμφότερους τους καταστατικούς της στόχους» (σταθερότητας τιμών μέσω πληθωρισμού περί το 2% και επίτευξης πλήρους απασχόλησης)
Συμβατά με μια προσεχή αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve εκτίμησε πως είναι τα πλέον πρόσφατα μακρο-οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ - περιλαμβανομένων των στοιχείων για την πορεία της απασχόλησης τον Σεπτέμβριο του 2016 - η Loretta Mester, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Κλίβελαντ των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δηλώσεις της σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, η Fed «έχει κάνει πρόοδο σε αμφότερους τους καταστατικούς της στόχους» (σταθερότητας τιμών μέσω πληθωρισμού περί το 2% και επίτευξης πλήρους απασχόλησης).
Η Mester ήταν μία από τους τρεις «αποκλίνοντες» υψηλόβαθμους αξιωματούχους της περίφημης 12μελούς επιτροπής νομισματικής πολιτικής FOMC της Federal Reserve στη σύνοδό της τον περασμένο μήνα, υποστηρίζοντας ανοιχτά την ανάγκη άμεσης αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ, τα οποία ως γνωστόν παρέμειναν αμετάβλητα.
Για την ίδια, «έχει ενισχυθεί» η περίπτωση υπέρ της δεύτερης - μετά την πρώτη για σχεδόν μία δεκαετία, τον Δεκέμβριο του 2015 - αύξησης των επτοκίων της Fed.
«Μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων είναι κατάλληλη» υπό τις συνθήκες, κατέληξε η Mester.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης