Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Υπεγράφη η δημιουργία του TurkStream - Επιτάχυνση κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου

Erdogan: Υπεγράφη η δημιουργία του TurkStream - Επιτάχυνση κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου
Η Ρωσία συμφώνησε με την Άγκυρα ένα μηχανισμό εκπτώσεων επί του ρωσικού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ο TurkStream
Την επιτάχυνση της κατασκευής του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου TurkStream και του τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας ρωσικής κατασκευής στο Ακούγιου, προανήγγειλε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 ο Τούρκος πρόεδρος, Tayyip Erdogan, μετά την επίσημη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως επεσήμανε ο Erdogan σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Putin μετά τη σημερινή υπογραφή της διμερούς συμφωνίας κατασκευής του TurkStream, «ο χαμένος χρόνος στο [πυρηνικό] έργο του Ακούγιου θα κερδηθεί», στο πλαίσιο «κανονικοποίησης» των διμερών σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας.
Το 2013, η ρωσική Rosatom κέρδισε ένα συμβόλαιο 20 δισ. ευρώ για τη δημιουργία τεσσάρων αντιδραστήρων σε αυτό που είχε σχεδιαστεί να γίνει το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο ενέργειας της Τουρκίας, όμως η κατασκευή του μεγάλου έργου σταμάτησε όταν τουρκικά F-16 κατέρριψαν προ έτους ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος εντός του συριακού εναέριου χώρου.
Όπως επεσήμανε ο Putin στις δικές του δηλώσεις, η Ρωσία συμφώνησε με την Άγκυρα ένα μηχανισμό εκπτώσεων επί του ρωσικού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ο TurkStream.
Επίσης, ανέφερε ότι η Ρωσία αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς εισαγωγής κάποιων προϊόντων τροφίμων από την Τουρκία, ενώ διμερώς οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να εργαστούν υπέρ της πλήρους αποκατάστασης των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης