Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χρηματοδότηση 2,8 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για να πάνε σχολείο οι μικροί πρόσφυγες στην Ελλάδα

Χρηματοδότηση 2,8 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για να πάνε σχολείο οι μικροί πρόσφυγες στην Ελλάδα
Με τα χρήματα αυτά θα εξασφαλιστεί η μεταφορά των μικρών παιδιών αλλά και η προμήθεια σχολικών ειδών, σύμφωνα με τον ΔΟΜ
Χρηματοδότηση ύψους 2,8 εκατ. ευρώ προσέφερε στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να πάνε σχολείο τα περίπου 9.000 προσφυγόπουλα στην Ελλάδα.
Με τα χρήματα αυτά θα εξασφαλιστεί η μεταφορά των μικρών παιδιών αλλά και η προμήθεια σχολικών ειδών, σύμφωνα με τον ΔΟΜ, ο οποίος έχει αναλάβει να βγάλει εις πέρας το σχετικό πρόγραμμα.
«Η εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ακόμη και στις πιο τραγικές συνθήκες, η εκπαίδευση μπορεί να δώσει μια αίσθηση ομαλότητας στα παιδιά που έχουν ξεριζωθεί από τις εστίες τους.
Η επένδυση στην εκπαίδευση σήμερα αποτελεί επένδυση για την καταπολέμηση του κινδύνου να χαθεί μια ολόκληρη γενιά και μια επένδυση για το μέλλον. Και στον τομέα αυτό η ΕΕ ηγείται δια του παραδείγματος», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.
Από την πλευρά του, ο Δανιήλ Εσδράς, επικεφαλής του γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ελλάδα, δήλωσε:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο ΔΟΜ συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα.
Νομίζω ότι είναι μία από τις σημαντικότερες δράσεις που έχει προσφέρει ο ΔΟΜ Ελλάδος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη χώρα.
Οτιδήποτε σχετίζεται με την εκπαίδευση είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας».
Σημειώνεται πως χθες 10 Οκτωβρίου, 15 ελληνικά σχολεία υποδέχτηκαν για πρώτη φορά παιδιά προσφύγων και μεταναστών από παρακείμενα καταλύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης