Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στο 75% ενισχύονται οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed το 2016, λόγω Trump

Goldman Sachs: Στο 75% ενισχύονται οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed το 2016, λόγω Trump
Αναλυτικότερα, οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου τον Νοέμβριο του 2016 ανέρχονται σε 10%, ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 σε 65%
Στο 75% τοποθετεί η Goldman Sachs τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) εντός του 2016, λόγω της καταγεγραμμένης πτώσης της δημοφιλίας του Donald Trump.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της αμερικανικής, επενδυτικής τράπεζας επισημαίνουν πως τα στοιχεία δείχνουν ως πιθανότερο αποτέλεσμα των αμερικανικών, προεδρικών εκλογών την επικράτηση της Hillary Clinton, αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία βελτιώνεται είναι επαρκείς λόγοι να αυξήσουν τις πιθανότητες για τα επιτόκια.
Αναλυτικότερα, οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου τον Νοέμβριο του 2016 ανέρχονται σε 10%, ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 σε 65%.
Επικαλούμενοι ευρήματα δημοσκοπήσεων, οι αναλυτές της Goldman Sachs τονίζουν πως η πιθανότητα νίκης του Donald Trump έχει κατέλθει σε 10-20% από 30-35% δύο εβδομάδες προηγουμένως.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι οι αγορές εκτιμούν πως επικράτηση του Trump θα μπορούσε να πυροδοτήσει σύσφιγξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών, αναγκάζοντας τη Fed να αναβάλει εκ νέου την αύξηση των επιτοκίων», σημειώνουν οι ίδιοι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης