Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Επιβράδυνση της τιτλοποίησης δανείων από τις 5 μεγάλες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης

tags :
Moody's: Επιβράδυνση της τιτλοποίησης δανείων από τις 5 μεγάλες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης
Ο Moody's εκτιμά ότι θα καταστεί δυσκολότερη η τιτλοποίηση και διάθεση μη εξυπηρετούμενων και δευτερευόντων δανείων από τις πέντε μεγάλες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης
Ο ρυθμός μείωσης του χαρτοφυλακίου προβληματικών δανείων των πέντε ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών παγκοσμίου βεληνεκούς - Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland και UBS - πρόκειται να περιοριστεί στους επόμενους 12-18 μήνες, σύμφωνα με οικονομική ανάλυση του διεθνούς οίκου αξιολογήσεων Moody's Investors Service.
Όπως επισημαίνει, η αυξημένη οικονομική αβεβαιότητα που περιβάλλει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit), σε συνδυασμό με τη βραδεία οικονομική ανάπτυξη στην υπόλοιπη Ευρώπη, θα μειώσει την «όρεξη» των επενδυτών για στοιχεία ενεργητικού υψηλής απόδοσης, παρά την παρατεταμένη περίοδο ιστορικά χαμηλών επιτοκίων.
Κατά συνέπεια, ο Moody's εκτιμά ότι θα καταστεί δυσκολότερη η τιτλοποίηση και διάθεση μη εξυπηρετούμενων και δευτερευόντων δανείων από τις πέντε μεγάλες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης.
Η σταδιακή μείωση στοιχείων ενεργητικού που δεν αποτελούν μέρος του πυρήνα των εργασιών των τραπεζών εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην ανάληψη μικρότερων κινδύνων, σε ενίσχυση της εποπτικής κεφαλαιοποίησής τους και τελικά σε υψηλότερα και περισσότερο σταθερά κέρδη διαχρονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης