Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην Αθήνα το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών για το 2016

tags :
Στην Αθήνα το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών για το 2016
Την πρωτοβουλία να φιλοξενηθεί στη χώρα μας η ετήσια αυτή συνεδρίαση ανέλαβαν τα ΕΛΠΕ
Στην Αθήνα θα διεξαχθεί φέτος η ετήσια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών, η οποία φιλοξενείται από τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).
Στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκονται ήδη τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου, το οποίο απαρτίζεται από τα υψηλόβαθμα στελέχη όλων των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, όπως οι, Exxon, BP, Shell, Lukoil, Repsol, MOL κλπ, ενώ η Ελληνικά Πετρέλαια συμμετέχει στο ΔΣ με δυο στελέχη.
Την πρωτοβουλία να φιλοξενηθεί στη χώρα μας η ετήσια αυτή συνεδρίαση ανέλαβαν τα ΕΛΠΕ, ως ενεργό μέλος του Συνδέσμου, που εδώ και χρόνια παρακολουθεί με συνέπεια τις ευρωπαϊκές και διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των θέσεων και προτάσεων του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Όπως αναφέρουν τα ΕΛΠΕ, η φετινή ετήσια συνεδρίαση διεξάγεται σε μια σημαντική χρονική συγκυρία, όπου κυριαρχούν τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και του κλάδου πετρελαιοειδών, καθώς και οι αυξημένες προκλήσεις που συνδέονται με τους ευρωπαϊκούς στόχους για το Κλίμα. Ιδιαίτερα εκτενής, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, είναι και η συζήτηση και για τις Μεταφορές χαμηλών εκπομπών από το 2030 και τις τεχνολογίες καυσίμων, στο πλαίσιο της Συμφωνίας COP21 του Παρισιού, θέμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με το μέλλον του κλάδου της ευρωπαϊκής Διύλισης.
Ενόψει της αυριανής Συνόδου ο Γενικός Διευθυντής της FuelsEurope κ. John Cooper, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Alessandro Bartelloni (Policy Director) και Robin Nelson (Science Director), επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γρηγόρη Στεργιούλη και τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου, αναφορικά με τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Κλάδος.
Σημειώνεται ότι στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Πετρελαϊκών Εταιριών και τους δύο κλάδους του (FuelsEurope και Concawe) συμμετέχουν συνολικά 80 Διυλιστήρια και 41 εταιρίες, οι οποίες καλύπτουν το 100% της βιομηχανίας διύλισης του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και το 75% της εμπορίας πετρελαιοειδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης