Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 7,50 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Μυτιληναίος η Eurobank Equities, μετά τη συμφωνία με τη ΔΕΗ

Στα 7,50 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Μυτιληναίος η Eurobank Equities, μετά τη συμφωνία με τη ΔΕΗ
Παράλληλα, διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση «buy», ήτοι για αγορές
Στα 7,50 ευρώ, έναντι 6,40 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή στόχο της Μυτιληναίος η Eurobank Equities, στον απόηχο της συμφωνίας με τη ΔΕΗ για την τιμολόγηση του ρεύματος της Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ).
Παράλληλα, διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση «buy», ήτοι για αγορές.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην έκθεσή της, η 7ετής συμφωνία με τη ΔΕΗ, που προέκυψε έπειτα από 10 χρόνια σκληρών διαπραγματεύσεων, ενισχύει περαιτέρω την Αλουμίνιον, ενώ αναμένεται ουσιαστική βελτίωση στα κόστη παραγωγής.
Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι στην αρχή κάθε συμβατικού έτους, η ΑτΕ θα προκαταβάλλει ατόκως στη ΔΕΗ το 33% της ετήσιας αξίας του ρεύμα, αλλά και τιμολόγηση για την περίοδο από 1/1/2014 ως 30/6/2016 στην τιμή των 36,6 ευρώ/MWh πλέον χρέωσης CO2.
Η χρηματιστηριακή αυξάνει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του Ομίλου κατά περίπου 8% και για τα EBITDA κατά περίπου 17%.
Η μέση ετήσια αύξηση των κερδών του Ομίλου Μυτιληναίος ως το 2018 εκτιμάται στο 20%.
Ως προς τη βελτίωση του κόστους παραγωγής, αυτή αναμένεται να αγγίξει τα 16 εκατ. ευρώ, λόγω τόσο της συμφωνίας με τη ΔΕΗ, όσο και του πλαισίου που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να λειτουργούν σε εκτός αιχμής για να επωφελούνται από ακόμα χαμηλότερες τιμές ρεύματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης