Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Στην Ασία «αναδύεται» 1 δισεκατομμυριούχος κάθε 3 ημέρες - Διαφορετική η εικόνα στον υπόλοιπο κόσμο

tags :
UBS: Στην Ασία «αναδύεται» 1 δισεκατομμυριούχος κάθε 3 ημέρες - Διαφορετική η εικόνα στον υπόλοιπο κόσμο
Ακόμα και οι δισεκατομμυριούχοι έχουν επηρεαστεί από την επιβράδυνση της οικονομίας, σύμφωνα με τη μελέτη των UBS και PwC
Κανένας πια δεν νοιώθει ασφαλείς αυτές τις ημέρες, ούτε καν οι πολύ πλούσιοι, οι οποίοι έχουν αρχίσει να αισθάνονται τις πρώτες συνέπειες από την επιβράδυνση της οικονομίας.
Η έρευνα των UBS και της PwC είναι χαρακτηριστική, καθώς όπως προκύπτει εξαιτίας της πτώσης των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, της ισχυροποίησης του δολαρίου και της μείωσης της περιουσίας των μεγάλων οικογενειών, η συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων μειώθηκε το 2015 κατά 300 δισ. δολ. στα 5,1 τρισ. δολ.
«Για πρώτη φορά στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε με μικρότερο ρυθμό από την αύξηση του ΑΕΠ» επισημαίνει η UBS.

we

Περισσότερο από όλους χτυπήθηκαν οι «μεγάλοι» της εξόρυξης και της ενέργειας, με την περιουσία τους να μειώνεται κατά το 1/5 το 2015.

we2

Υπάρχουν δύο βασικές κινητήριες δυνάμεις πίσω από το νέφος: το dilution και οι κίνδυνοι της αγοράς.
Όταν οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, η περιουσία που κληρονομείται μπορεί να μοιραστεί σε διάφορές γενιές γι' αυτό και γίνεται πιο γρήγορα το dilution.
Το κλειδί είναι η ικανότητα των πλούσιων οικογενειών να διαχειριστούν την αβεβαιότητα και την αστάθεια της αγοράς, σύμφωνα με την PwC.
«Η νομισματική πολιτική που ασκείτε διεθνώς έχει ισχυρό αντίκτυπο για την πρόοδος της ανάκαμψης, αλλά έχει και ανεπιθύμητες ενέργειες και έχει τροφοδοτήσει την αβεβαιότητα για το μέλλον» σύμφωνα με την PwC.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι συνεχίζουν να ευδοκιμούν στις δύσκολες στιγμές.
Ένας δισεκατομμυριούχος «αναδύεται» στην Ασία κάθε τρεις ημέρες, σύμφωνα με την έκθεση, με την Κίνα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της νέας δημιουργίας πλούτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης