Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Grivalia: Εξαγόρασε το 50% των παλιών εγκαταστάσεων της Παπαστράτος, έναντι 1,62 εκατ. ευρώ

Grivalia: Εξαγόρασε το 50% των παλιών εγκαταστάσεων της Παπαστράτος, έναντι 1,62 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της Grivalia µε την µορφή της κοινής εταιρείας (joint venture)
Το 50% των παλιών εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στον Πειραιά εξαγόρασε η Grivalia, έναντι ποσού 1,625 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.
Αναλυτικότερα, η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (η «Grivalia») ανακοινώνει την απόκτηση του 50% των µετοχών της ανώνυµης εταιρείας µε το δ.τ. «PIRAEUS PORT PLAZA 1 Α.Ε.» (η «Εταιρεία») έναντι τιµήµατος που ανήλθε σε €1.625.000.
Η Εταιρεία έχει στην κατοχή της ένα µοναδικό ακίνητο το οποίο θα ανακατασκευαστεί και θα παραδοθεί προς χρήση στα µέσα του 2017.
Το ακίνητο βρίσκεται πλησίον του λιµένα Πειραιά, καταλαµβάνει ένα οικοδοµικό τετράγωνο και αποτελεί τµήµα των παλαιών εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος».
Το ακίνητο το οποίο διαθέτει εξαιρετική προσβασιµότητα, αναβαθµίζεται και µετατρέπεται από αποθηκευτικό χώρο σε επαγγελµατικό κτίριο εµπορικών χρήσεων σύγχρονων προδιαγραφών βάσει των αρχών της αειφόρου δόµησης διασφαλίζοντας τη βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική επίδοσή του.
Σύµφωνα µε τον σχεδιασµό, θα διαθέτει επιφάνεια ανωδοµής περίπου 10.500τ.µ. και υπόγειους βοηθητικούς χώρους και θέσεις στάθµευσης επιφάνειας 4.600 τ.µ. περίπου. Μετά το πέρας της ανακατασκευής του, το ακίνητο θα εκµισθωθεί σε µεγάλους πολυεθνικούς οργανισµούς, ενώ η Grivalia έχει προσυµφωνήσει να εξαγοράσει το υπόλοιπο 50% της Εταιρείας.
Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της Grivalia µε την µορφή της κοινής εταιρείας (joint venture).
Η συγκεκριµένη επένδυση η οποία αναµένεται να είναι της τάξης των €14 εκατοµµυρίων περίπου, θα συµβάλλει σηµαντικά στην ανάπλαση και ποιοτική αναβάθµιση της ευρύτερης περιοχής, θα δηµιουργήσει σηµαντικό αριθµό θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο έλξης παρόµοιων επενδύσεων.
Πιστή στην φιλοσοφία της, η Grivalia προσδοκά το συγκεκριµένο έργο να δηµιουργήσει σηµαντική υπεραξία τόσο για τους µετόχους της όσο και για την τοπική κοινωνία του Πειραιά και να συµβάλλει στη γενικότερη ανάταξη της ελληνικής οικονοµίας.
Σηµειώνεται ότι η αγορά χρηµατοδοτήθηκε από κεφάλαια που αντλήθηκαν κατά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Grivalia που πραγµατοποιήθηκε το 2014.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης