Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ACG Analytics: Η κατακόρυφη αύξηση στις μετοχές των εταιρειών εξόρυξης χρυσού θα συνεχιστεί

ACG Analytics: Η κατακόρυφη αύξηση στις μετοχές των εταιρειών εξόρυξης χρυσού θα συνεχιστεί
Ήδη από την αρχή του έτους ο σχετικός δείκτης για τις τιμές των μετοχών στον κλάδο έχει σημειώσει αύξηση κατά 68%
Οι πολύ καλές επιδόσεις που καταγράφουν οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης χρυσού θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο επικεφαλής μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ACG Analytics, Larry McDonald.
Ήδη από την αρχή του έτους ο σχετικός δείκτης (GDX gold miners ETF) για τις τιμές των μετοχών στον κλάδο έχει σημειώσει αύξηση κατά 68%, ενώ είχε φτάσει ακόμα και το +125% στα μέσα Αυγούστου.
Η συρρίκνωση της αύξησης οφείλεται στην μειωμένη τιμή του χρυσού, εξαιτίας των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve, Fed).
Ωστόσο, επικαλούμενος ακριβώς αυτήν την αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ χρυσού και δολαρίου, ο κ. McDonald τονίζει πως οι εταιρείες του κλάδου θα δουν περαιτέρω αύξηση στις μετοχές τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους:
«Η αύξηση της μεταβλητότητας θα αλλάξει τα σχέδια της Κεντρικής Τράπεζας.
Η αγορά θα πιέσει τη Fed, με αποτέλεσμα αυτή να "σπάσει" και να μην αυξήσει τα επιτόκια.
Όταν αυτό συμβεί (στην επόμενη συνεδρίαση της Τράπεζας), οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού θα είναι το καλύτερο μέρος (για επενδύσεις)», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο CNBC, συστήνοντας ένα «τρανταχτό buy» (screaming buy) για τις μετοχές των εξορυκτικών χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης