Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΒΒVA: Μείνετε μακριά από τα ομόλογα μηδενικών αποδόσεων

ΒΒVA: Μείνετε μακριά από τα ομόλογα μηδενικών αποδόσεων
Μην επενδύετε σε ομόλογα με μηδενικές αποδόσεις ελπίζοντας ότι εάν αυτά υποχωρήσουν περαιτέρω θα «γράψετε» κέρδη, επισημαίνει η BBVA
Να μείνουν μακριά από τα ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων είναι κάτω του μηδέν, συστήνει στους πελάτες της η BBVA.
«Αυτό είναι ένα παιχνίδι, που δεν πρέπει παίξεις» δήλωσε ο Enrique Marazuela της BBVA.
«Δουλειά μας είναι η διατήρηση της περιουσίας και συνιστούμε στους πελάτες μας να επενδύουν σε γερμανικά ή άλλα βασικά ομόλογα, όπως τα ολλανδικά ή τα αυστριακά» τονίζει ο ίδιος.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αποδόσεις αυτών των 10ετών κρατικών ομολόγων είναι κάτω του 0,3%, ενώ τα 5ετή έχουν αρνητικές αποδόσεις.



Το «παιχνίδι» που δεν συστήνει ο Marazeula είναι η επένδυση σε ομόλογα με αρνητικές αποδόσεις με την ελπίδα ότι θα υποχωρήσουν ακόμα περισσότερο ούτως ώστε ο επενδυτής θα «γράψει» κέρδη.
«Οι αγορές λένε: αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά, αναμένεται να έχουμε χαλαρή νομισματική πολιτική για μεγάλο χρονικό διάστημα» είπε ο Marazuela.
«Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αλλάξουν τη νομισματική πολιτική -και αν έχω αγοράσει ένα γερμανικό ομόλογο με μηδενική απόδοση και οι αποδόσεις επιστρέψουν στο περίπου 4%- η απώλεια στην τιμή θα είναι περισσότερο από 25%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης