Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σκληρό πόκερ γύρω από το μέλλον του ΔΟΛ - Η λύση Ψυχάρη για αυτόνομη πορεία

Σκληρό πόκερ γύρω από το μέλλον του ΔΟΛ - Η λύση Ψυχάρη για αυτόνομη πορεία
Οι συγκεχυμένες πληροφορίες για Αλαφούζο, Καλογρίτσα και η ξεκάθαρη θέση Ψυχάρη
Σκληρό πόκερ παίζεται γύρω από το μέλλον του ΔΟΛ με την κυβέρνηση από τη μια πλευρά να διαρρέει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον όμιλο Καλογρίτσα από την άλλη να κυκλοφορούν φήμες για προσέγγιση με τον όμιλο Αλαφούζου και την ίδια στιγμή ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης να δίνει διαβεβαιώσεις ότι έχει εξασφαλιστεί η αυτόνομη πορεία του ΔΟΛ και μάλιστα με εξασφαλισμένα πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Οι πληροφορίες συγκλίνουν προς το τελευταίο σενάριο δεδομένου ότι ο όμιλος έχει αρχίσει να εξυπηρετεί εκ νέου το δανεισμό του και την ίδια στιγμή ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλές προς το προσωπικό και έως το τέλος Οκτωβρίου θα πληρωθεί ένα δεκαπενθήμερο.
Μάλιστα ο κ. Ψυχάρης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών.
Σημειωτέον ότι στο ΔΟΛ σήμερα οι μισθολογικές απολαβές είναι από τις υψηλότερες της αγοράς καθώς από την αρχή της κρίσης οι μισθοί έχουν μειωθεί μόλις κατά 20% ενώ την ίδια στιγμή σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης υπερβαίνουν το 50%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο όμιλος θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση γεγονός που δεν αποκλείεται να περιλάβει και περικοπές σε προσωπικό κυρίως σε διοικητικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις δεδομένου ότι ο Ψυχάρης πριν από λίγες εβδομάδες είχε επισημάνει ότι έως τις 15 Οκτωβρίου θα κριθεί το μέλλον του Οργανισμού και τώρα με βάση τα λεγόμενά του το μέλλον διαφαίνεται θετικό μετά από μεγάλη περίοδο προβλημάτων.
Ο Ψυχάρης πάντως δεν έχει διευκρινίσει από που θα προέλθει η χρηματοδότηση όταν την ίδια στιγμή οι πληροφορίες μιλούν για στρατηγικό επενδυτή ο οποίος θα λάβει θέση και στο μετοχικό κεφάλαιο γεγονός που μένει να αποδειχτεί.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης