Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινική δίωξη κατά του Κοντομηνά για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ποινική δίωξη κατά του Κοντομηνά για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Ο επιχειρηματίας ελέγχεται για φοροδιαφυγή 48 εκατ. ευρώ
Για φοροδιαφυγή 48 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελέγχεται ο Δημήτρης Κοντομηνάς εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δίωξη εις βάρος του επιχειρηματία ασκήθηκε στο πλαίσιο έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων, με αφορμή τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων την περίοδο 2006-2008.
Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν και οι αποκλίσεις που αφορούν στον πρόεδρο του ALPHA, ο οποίος ενώπιον των εισαγγελέων αρνήθηκε τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.
Ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση, ωστόσο ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.
Έτσι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό ανακριτή..

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, το bankingnews.gr μετέδιδε:

Σε ποιον καναλάρχη επιβλήθηκε πρόστιμο 43 εκατ. για φορολογικές παραβάσεις

Σε ποιον καναλάρχη επιβλήθηκε πρόστιμο 43 εκατ. για φορολογικές παραβάσεις;
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr οι φορολογικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 43 εκατ. ευρώ σε πολύ γνωστό καναλάρχη, ο οποίος συμμετέχει και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο συγκεκριμένος καναλάρχης στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο με τράπεζα, η οποία τώρα δεν είναι αυτόνομη και κλήθηκε να καταβάλει εγγύηση 4,5 εκατ. για να μην προφυλακιστεί.
Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης