Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαμηλώνει τον πήχη για τη βρετανική χρηματιστηριακή αγορά η JP Morgan, όχι όμως λόγω Brexit

Χαμηλώνει τον πήχη για τη βρετανική χρηματιστηριακή αγορά η JP Morgan, όχι όμως λόγω Brexit
Ωστόσο, παρά τις bearish προβλέψεις, ο FTSE 100 έχει κερδίσει 12% μέσα στο 2016
Η JP Morgan χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για την βρετανική χρηματιστηριακή αγορά, μίας από τις ισχυρότερες του κόσμου, υποβαθμίζοντας τη θέση της σε «neutral», όταν μέχρι πρότινος αποτελούσε μία από τις βασικές της συστάσεις.
Όπως αναφέρει στο σχετικό του σημείωμα ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan για την Ευρώπη, Mislav Matejka, η βρετανική αγορά είναι κατά πολύ εκτεθειμένη στις αναδυόμενες αγορές.
Αν και αυτός ήταν ένας από τους λόγους της ανόδους της τα τελευταία χρόνια, πλέον λειτουργεί αρνητικά, καθώς οι αναδυόμενες οικονομίες θα «κάνουν πίσω» από τη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου.
Επίσης, ο αναλυτής επισημαίνει πως η «μη υγιής» ανάκαμψη στα ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου δημιουργεί πρόβλημα στις εγχώριες μετοχές.
Ωστόσο, παρά τις bearish προβλέψεις, να σημειωθεί πως ο FTSE 100 έχει κερδίσει 12% μέσα στο 2016, παρά το δημοψήφισμα για το Brexit, μια επίδοση που είναι η καλύτερη μεταξύ των ευρωπαϊκών δεικτών.
Το παραπάνω οφείλεται και στις κακές επιδόσεις της στερλίνας, καθώς το 70% των εσόδων του δείκτη βασίζεται σε επενδυτές από το εξωτερικό.

Οι βρετανικοί δείκτες είναι εκτεθιμένοι στις αναδυόμενες αγορές:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης