Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Ευχαριστημένοι από τους χειρισμούς της May οι Βρετανοί - Το μεταναστευτικό προκρίνουν ως σπουδαιότερο ζήτημα

Brexit: Ευχαριστημένοι από τους χειρισμούς της May οι Βρετανοί - Το μεταναστευτικό προκρίνουν ως σπουδαιότερο ζήτημα
Η εξασθένιση της στερλίνας δεν έχει οδηγήσει και σε εξασθένιση της επιθυμίας των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε.
Πιο ανήσυχοι για το ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, παρά για τη διατήρηση της πρόσβασης στην ενιαία αγορά εμφανίζονται οι Βρετανοί, σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύτηκε σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, και μεταδίδει το δίκτυο Bloomberg.
Ειδικότερα, το 58% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εγκρίνει τους χειρισμούς της May στο διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με μόλις 25% να διαφωνεί.
Σύμφωνα με την έρευνα της Survation για λογαριασμό του δικτύου ITV, οι Βρετανοί αναφέρουν ως πιο ανησυχητικό το φαινόμενο της εισροής των ξένων στη χώρα, από το ενδεχόμενο απώλειας των προνομίων του εμπορίου με την Ε.Ε..
Το πόρισμα στηρίζει την - όπως φαίνεται - απόφαση της May να θέσει ως βασική προτεραιότητα των έλεγχο της μετανάστευσης, κατά της διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
Την ώρα που το City του Λονδίνου ανησυχεί για τις επιπτώσεις του Brexit στον χρηματοπιστωτικό τομέα, η υπόλοιπη χώρα ανησυχεί για την αύξηση των ξένων εργαζομένων, που «αρπάζουν» τις δουλειές των γηγενών και ασκούν πτωτικές πιέσεις στους μισθούς, σημειώνει το Bloomberg.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η εξασθένιση της στερλίνας δεν έχει οδηγήσει και σε εξασθένιση της επιθυμίας των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε..
Σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος το 47% θα ψήφιζε την έξοδο από την Ε.Ε., το 46% θα ψήφιζε παραμονή, ενώ ένα 7% εμφανίζεται αναποφάσιστο.
Σε κάθε περίπτωση, η δημοσκόπηση αποδεικνύει πως το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει… διχασμένο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης