Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στις 12 Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το άνοιγμα της αγοράς από τη ΔΕΠΑ

Στις 12 Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το άνοιγμα της αγοράς από τη ΔΕΠΑ
Η Επιτροπή καλείται να κρίνει αν έχουν τηρηθεί στο σύνολό τους οι επιμέρους όροι των δεσμεύσεων της ΔΕΠΑ
Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προκειμένου να εξετάσει την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ΔΕΠΑ από το 2012, για την προμήθεια φυσικού αερίου και την πρόσβαση στο δίκτυο, οι οποίες και συνδέονται με το “άνοιγμα” της συγκεκριμένης αγοράς, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το www.worldenergynews.gr.  
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες η Επιτροπής, στην συνεδρίαση της 12ης Δεκεμβρίου θα εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, την συμμόρφωση της ΔΕΠΑ με την απόφαση της Επιτροπής το 2012 (551/VII), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Από την ανάληψη των δεσμεύσεων το 2012 ο τρόπος λειτουργίας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών αποτέλεσε αντικείμενο συνεχούς επανεξέτασης από μέρους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την αποστολή σειράς ερωτηματολογίων σε επιχειρήσεις του κλάδου και στην ΔΕΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν άλλες τέσσερις αποφάσεις από το 2014 έως και φέτος (589/2014, 596/2014, 618/2015 και 631/2016) με τις οποίες τροποποιήθηκαν ορισμένες παράμετροι των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί με την αρχική απόφαση -όπως η διαθέσιμη ποσότητα στις δημοπρασίες από 10% (όπως ορίστηκε το 2012) θα ανέλθει σταδιακά στο 20% έως το 2020 (απόφαση 2016).
Με την εισήγηση, καλείται η Επιτροπή να κρίνει αν έχουν τηρηθεί στο σύνολό τους οι επιμέρους όροι των δεσμεύσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.

Πηγή: www.WorldEnergyNews.gr  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης