Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Alpha Bank: Οριστική συμφωνία με το σχήμα Κωνσταντακόπουλου-Dogus για την πώληση του Hilton, έναντι 142 εκατ.

Alpha Bank: Οριστική συμφωνία με το σχήμα Κωνσταντακόπουλου-Dogus για την πώληση του Hilton, έναντι 142 εκατ.
Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα
Οριστική συμφωνία για την πώληση του ξενοδοχείου Hilton, έναντι ποσού 142 εκατ. ευρώ, υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, μεταξύ της Alpha Bank και του επενδυτικού σχήματος Κωνσταντακόπουλου-Dogus.
Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως.
Σημειώνεται πως η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως της εγκρίσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται εντός του 2016.
Αναλυτικότερα, η Alpha Bank Α.Ε. (“Alpha Bank”) ανακοινώνει ότι υπεγράφη η οριστική συμφωνία με τη Home Holdings S.A., εταιρία των “Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.” και “D-Marine Investments Holding B.V.”, για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού που κατέχει (περίπου 97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρίας “Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.” (“Ι.Ξ.Ε.”).
Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της Ι.Ξ.Ε. (Ευρώ 67 εκατ.), ανέρχεται σε ποσό Ευρώ 142 εκατ. και υπόκειται σε συνήθη, για αντίστοιχες συναλλαγές, μηχανισμό αναπροσαρμογής κατά την ημέρα της ολοκληρώσεως της συναλλαγής.
Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την Τράπεζα και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2015.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως της εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται εντός του 2016.
Η Citigroup Global Markets Ltd ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Alpha Bank για τη διαδικασία.
Από την πλευρά της, η εταιρεία “Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις A.E.” (“I.Ξ.E.”) ανακοινώνει ότι έλαβε την ακόλουθη ενημέρωση από την πλειοψηφούσα μέτοχό της Alpha Bank A.E. (“Alpha Bank” ή “Τράπεζα”) διά επιστολής με ημερομηνία 27.10.2016:
«Η Alpha Bank ενημερώνει διά της παρούσας την Ι.Ξ.Ε. ότι, σε συνέχεια των από 26.7.2016 και 5.8.2016 επιστολών της, υπεγράφη η οριστική συμφωνία με τη Home Holdings S.A., εταιρία των “Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.” και “D-Marine Investments Holding B.V.”, για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού της (περίπου 97,3%) επί του μετοχικού κεφαλαίου της Ι.Ξ.Ε. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της Ι.Ξ.Ε. (Ευρώ 67 εκατ.), ανέρχεται σε ποσό Ευρώ 142 εκατ. και υπόκειται σε συνήθη, για αντίστοιχες συναλλαγές, μηχανισμό αναπροσαρμογής κατά την ημέρα της ολοκληρώσεως της συναλλαγής. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως της εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται εντός του 2016».
Η I.Ξ.E. θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό αναφορικά με οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη επί της διαδικασίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης