Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια ανοδικά ο χρυσός - Σε θέση αναμονής οι επενδυτές, ενόψει συνεδρίασης Fed

Ήπια ανοδικά ο χρυσός - Σε θέση αναμονής οι επενδυτές, ενόψει συνεδρίασης Fed
Αναλυτές και επενδυτές δεν αναμένουν αλλαγή στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ
Ήπια ανοδικά κινήθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, ο χρυσός, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) στις 1-2 Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,2% ή 2,9 δολάρια, με την τιμή τους να διαμορφώνεται στα 1.269,50 δολάρια ανά ουγγιά.
Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει αρκετά απομακρυσμένο από το κατώτατο "όριο" που έχουν θέσει οι αναλυτές, στα 1.250 δολ. ανά ουγγιά
Αναλυτές και επενδυτές δεν αναμένουν αλλαγή στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, δεδομένου, μάλιστα, ότι μόλις μία εβδομάδα αργότερα, στις 8 Νοεμβρίου, ακολουθούν οι προεδρικές εκλογές.
Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της Fed στέλνουν μέχρι στιγμής αρκετά αμφίσημα μηνύματα σχετικά με το αν θα προχωρήσουν σε αύξηση επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.
Στα οικονομικά νέα, η Εθνική Ένωση Κτηματομεσιτών (NAR) των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών.
Παράλληλα, κατά 3.000 μειώθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας, με τον σχετικό αριθμό να ανέρχεται στις 258.000 αιτήσεις συνολικά, δείγμα της δυναμικής που εξακολουθεί να διατηρεί η αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης