Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνική 3μερής κοινοπραξία θα καταστεί 6η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς containers διεθνώς

Ιαπωνική 3μερής κοινοπραξία θα καταστεί 6η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς containers διεθνώς
Η ιαπωνική κοινοπραξία θα έχει παγκόσμιο εκτόπισμα, καθώς τα 256 πλοία μεταφοράς εμπορευματο-κιβωτίων που θα περιλαμβάνει θα της προσφέρουν μεγάλο μερίδιο 7% της παγκόσμιας ναυτιλιακής αγοράς
Τις δραστηριότητές τους στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματο-κιβωτίων (containers) αποφάσισαν να συγχωνεύσουν τρεις από τις μεγαλύτερες ιαπωνικές ναυτιλιακές εταιρείες, με στόχο να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος και αποτελεσματικότερη διαχείριση των φορτίων και του μεγάλου στόλου τους.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι Nippon Yusen, Mitsui O.S.K. Lines και η Kawasaki Kisen Kaisha, η κοινοπραξία τους στον τομέα των πλοίων μεταφοράς containers αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση του λειτουργικού κόστους τους κατά περίπου 920 εκατ. ευρώ ετησίως.
Η ιαπωνική κοινοπραξία θα έχει παγκόσμιο εκτόπισμα, καθώς τα 256 πλοία μεταφοράς εμπορευματο-κιβωτίων που θα περιλαμβάνει θα της προσφέρουν μεγάλο μερίδιο 7% της παγκόσμιας ναυτιλιακής αγοράς, γεγονός που θα την κατατάσσει ως έκτη μεγαλύτερη στον κόσμο στην κατηγορία της.
Διεθνώς, η ναυτιλιακή βιομηχανία μαστίζεται από τεράστιο πλεόνασμα μεταφορικής ικανότητας, παράλληλα με την ασθενή ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.
Αυτό, έχει οδηγήσει εκατοντάδες πλοία σε ακινησία και νωρίτερα εφέτος προκάλεσε την κατάρρευση της έβδομης μεγαλύτερης εταιρείας μεταφοράς containers στον κόσμο, της νοτιο-κορεατικής Hanjin.
Η κοινοπραξία των τριών ιαπωνικών ναυτιλιακών εταιρειών θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2018, με στόχο την παροχή υψηλότερης ποιότητας και περισσότερο ανταγωνιστικών ναυτιλιακών μεταφορικών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης