Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ράλι των αγορών το 4ο τρίμηνο του 2016 - Αν και μπορεί να αργήσει, θα συμβεί

UBS: Ράλι των αγορών το 4ο τρίμηνο του 2016 - Αν και μπορεί να αργήσει, θα συμβεί
Ο αναλυτής της UBS επισημαίνει ότι οι αγορές θα παρουσιάσουν αστάθεια τον Νοέμβριο του 2016 λόγω των αμερικανικών εκλογών
Την εκτίμηση ότι οι αγορές θα κινηθούν παραδοσιακά και θα είναι ασταθείς την περίοδο πριν τις εκλογές εξέφρασε ο Julian Emanuel, στρατηγικός αναλυτής μετοχών και παραγωγών στη UBS, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ράλι κατά το τέταρτο τρίμηνο θα συμβεί -όπως κάθε χρόνο άλλωστε- αν και μπορεί να αργήσει λίγο.
«Όταν οι εκλογές είναι τόσο αμφιλεγόμενες όσο αυτή -με τόσα μπρος πίσω και την επικράτηση του υποψηφίου από τρίτο κόμματος- έχει αποδειχθεί ότι η αγορά έχει την τάση να είναι ιδιαίτερα αναποφάσιστη το μήνα πριν τις εκλογές αλλά αρκετούς έπειτα από αυτές» δήλωσε στο CNBC ο Emanuel.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο S&P 500 θα κλείσει το 2016 στις 2.175 μονάδες.
Τα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του 2016 αυξάνονται με ρυθμό 3,1%, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μείωση, σύμφωνα με το Reuters.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερες από το 70% των εταιρειών μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του τριμήνου.
«Αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι η οικονομία και τα κέρδη», δήλωσε ο Emanuel.
«Τα κέρδη κινούνται καλύτερα από το αναμενόμενο και η οικονομία φαίνεται σε στέρεες βάσεις.
Νομίζουμε ότι ανάπτυξη της τάξης του 2,4% φαίνεται εφικτή για το 2017» είπε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Emanuel, η Fed πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριου του 2016 και δεδομένου η οικονομία βελτιώνεται, η αύξηση θα είναι μια θετική εξέλιξη.
Τέλος, ο Emanuel είπε ότι η αβεβαιότητα θα μπορούσε να διατηρηθεί ακόμα και μετά τις εκλογές αλλά τελικά η αγορά μπορεί να απογειωθεί.
«Το παραδοσιακό ράλι του τέταρτου τριμήνου μπορεί να συμβεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία και όχι αμέσως μετά τις εκλογές» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης