Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αμερικανικές εκλογές δε θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις αγορές, υποστηρίζουν UBS και Deutsche Bank

Οι αμερικανικές εκλογές δε θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις αγορές, υποστηρίζουν UBS και Deutsche Bank
Οι δύο οικονομολόγοι συμφώνησαν ωστόσο στο ότι μετά την εκλογική διαδικασία, οι αμερικανικοί δείκτες θα κινηθούν υψηλότερα
Αν και υπάρχει ένας μικρός πανικός στις αγορές, ιδίως των Ηνωμένων πολιτειών, για τις επικείμενες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ορισμένοι αναλυτές παραμένουν ψύχραιμοι, μετριάζοντας τις πιθανές επιπτώσεις.
Ένας εξ' αυτών είναι και ο στρατηγικός αναλυτής της UBS, Mike Ryan.
«Οι κινήσεις της αγοράς δε μπορούν να αποδίδονται μόνο στις πολιτικές εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNBC, ενώ με αφορμή και τα ο ρεκόρ σε εξαγορές και συγχωνεύσεως (link) τον μήνα Οκτώβριο 2016, υποστήριξε πως οι εταιρείες κοιτούν να εξασφαλίσουν την κερδοφορία σε μακροπρόθεσμη βάση, όχι να αυξήσουν την ανθεκτικότητα στις πολιτικές κρίσεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναλυτής της Deutsche Bank, David Bianco, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στις 8 Νοεμβρίου, δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις αγορές.
Οι δύο οικονομολόγοι συμφώνησαν ωστόσο στο ότι μετά την εκλογική διαδικασία, οι αμερικανικοί δείκτες θα κινηθούν υψηλότερα.
Νωρίτερα ένας έτερος αναλυτής της γερμανικής τράπεζας, ο Peter Hooper, υποστήριζε πως η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη αλλά και η πορεία της κινεζικής οικονομίας αποτελούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία το 2017.
«Η αβεβαιότητα που περιβάλλει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών δημιουργεί κάποιο ρίσκο, αλλά οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι προέρχονται από το εξωτερικό», σχολίασε σχετικά.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις εκλογές που αναμένονται στην Ευρώπη αλλά και στους κινδύνους που συνδέονται με μια ενδεχομένως αυξανόμενη φούσκα των ακινήτων στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης