Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Αν η Fed δεν αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο 2016, υπάρχει κίνδυνος οικονομικής αστάθειας

El-Erian: Αν η Fed δεν αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο 2016, υπάρχει κίνδυνος οικονομικής αστάθειας
Ο πρώην συνδιευθύνων σύμβουλος της Pimco συμβούλεψε τους επενδυτές να διακρατούν ένα ικανό ποσό μετρητών στο χαρτοφυλάκιό τους
Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve, Fed) έκρουσε για ακόμα μια φορά ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian.
Μιλώντας στο CNBC, ο πρώην συνδιευθύνων σύμβουλος της Pimco προειδοποίησε πως αν η Fed δεν αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του ερχόμενου Δεκέμβρη, τότε πιθανότητα θα ακολουθήσει μία περίοδος οικονομικής ασταθειας στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, με αφορμή τη σημερινή (2/11) απόφαση της Τράπεζας (link), ο γνωστός οικονομολόγος τόνισε πως η Fed είχε «παραθυράκια» για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, χωρίς όμως να το πράξει.
«Δεν πιστεύω πως η (αμερικανική) οικονομία είναι τόσο αδύναμη.
(Η ανάπτυξη) Παραμένει στο 1,5 με 2%», συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια των δηλώσεων του, δεν παρέλειψε να αποτιμήσει αρνητικά ένα ενδεχόμενο νίκης του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου, επικαλούμενος τα αντιεμπορικά μετρά που θέλει να εφαρμόσει ο Ρεπουμπλικάνος.
Επίσης, συμβούλεψε τους επενδυτές να διακρατούν ένα ικανό ποσό μετρητών στο χαρτοφυλάκιό τους, μειώνοντας έτσι την έκθεση τους στην αγορά (public market), η οποία πιέζεται κάτω από «ασυνήθιστη» πολιτική, χρηματοοικονομική, οικονομική και θεσμική αβεβαιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης