Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξω φρενών με τη FIFA η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May

Έξω φρενών με τη FIFA η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May
«Η απόφαση της FIFA είναι εξωφρενική»
Έξω φρενών με την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) είναι η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας να φορέσουν περιβραχιόνια με το σύμβολο της παπαρούνας, μία κίνηση που τιμά τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι ποδοσφαιριστές θα φορούσαν τα περιβραχιόνια στον αγώνα με τη Σκωτία στις 11 Νοεμβρίου, οπότε είναι και η επέτειος.
«Η απόφαση της FIFA είναι εξωφρενική.
Το περιβραχιόνιο έχει ως στόχο να τιμήσει τους νεκρούς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που θυσιάστηκαν για την ασφάλεια και την ειρήνη που απολαμβάνουμε σήμερα», δήλωσε σε έντονο ύφος η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Η FIFA απαγορεύει τόσο στις εμφανίσεις των ομάδων όσο και στις κερκίδες οποιαδήποτε αναφορά πολιτικού ή θρησκευτικού περιεχομένου, ωστόσο οι εθνικές ομάδες των δύο χωρών δεν θα υπακούσουν στην διαταγή της…
Η 11η Νοεμβρίου είναι αργία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά και άλλες χώρες που γιορτάζουν τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου την ίδια ημέρα του 1918.
Υπενθυμίζεται πως κάτι παρόμοιο είχε γίνει και το 2011, με την απόφαση όμως να μην εφαρμόζεται τελικά έπειτα από παρέμβαση του Πρίγκιπα William και του τότε πρωθυπουργού David Cameron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης