Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο «επεισόδιο» στην κόντρα Juncker - Renzi για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2017

Νέο «επεισόδιο» στην κόντρα Juncker - Renzi για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2017
Απαντώντας στον πρόεδρο της Κομισιόν, ο Renzi ανέφερε μετά τις επισημάνσεις Juncker, ότι «δεν δημιουργούμε προβλήματα, δεν θα μας εκφοβίσει ουδείς»
Να σταματήσει να επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημοσιονομική πολιτική που προάγει στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάλεσε σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 τον Ιταλό πρωθυπουργό, Matteo Renzi ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, σε ένα ακόμα «επεισόδιο» της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου των Βρυξελλών.
Ως γνωστόν, ο Renzi επιδιώκει πάσει θυσία να εφαρμόσει έναν επεκτατικό προϋπολογισμό για το 2017, ο οποίος περιλαμβάνει αυξημένες δαπάνες δημοσίων επενδύσεων με αφορμή το τεράστιο μεταναστευτικό ρεύμα που δέχεται η χώρα του από τις ακτές της βορείου Αφρικής, αλλά και την ανάγκη ανοικοδόμησης στις περιοχές που έπληξαν οι πρόσφατοι σεισμοί της κεντρικής Ιταλίας.
«Η Ιταλία διαρκώς επιτίθεται στην Κομισιόν χωρίς να έχει δίκιο και αυτό δεν παράγει τα αποτελέσματα που θέλουν», επεσήμανε ο Juncker σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι, αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες επέτρεψαν στην Ιταλία να δαπανήσει 19 δισ. ευρώ περισσότερα απ' όσα δικαιούταν το 2016.
Απαντώντας στον πρόεδρο της Κομισιόν, ο Renzi ανέφερε μετά τις επισημάνσεις Juncker, ότι «δεν δημιουργούμε προβλήματα, δεν θα μας εκφοβίσει ουδείς».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προγραμματίζει να εκδώσει τη γνώμη της για τους προϋπολογισμούς 2017 της Ιταλίας και άλλων κρατών της Ε.Ε. στις 16 Νοεμβρίου 2016.
Μεθαύριο Τετάρτη 9/11, η Κομισιόν θα δημοσιεύσει τις οικονομικές της προβλέψεις για τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. στην επόμενη διετία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αν ο Renzi δεν επιτύχει να εγκριθούν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου 2016, τότε το ιταλικό ευρωσκεπτικιστικό Κίνημα των 5 Αστέρων - που φέρεται να είναι ήδη το περισσότερο δημοφιλές κόμμα στην Ιταλία - αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης