Τελευταία Νέα
Διεθνή

Greenspan (πρώην Fed): Μέχρι 5% οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων αν επιταχυνθεί ο πληθωρισμός

Greenspan (πρώην Fed): Μέχρι 5% οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων αν επιταχυνθεί ο πληθωρισμός
Greenspan: Μεταβαίνουμε στα πρώιμα στάδια της επιτάχυνσης του πληθωρισμού, κάτι που θα μπορούσε να τερματίσει τη μεγάλη άνοδο στις τιμές των ομολόγων
Σταδιακή άνοδο των αποδόσεων των δεκαετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων (US Treasuries) μέχρι και σε 5%, προέβλεψε σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, Alan Greenspan, σε περίπτωση που «πάρει το πάνω χέρι» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg, ο Greenspan ισχυρίστηκε, ότι «αν τα πρώτα στάδια του πληθωρισμού, που τώρα εξελίσσονται, κυριαρχήσουν, θα μπορούσαμε να δούμε - αρκετά σύντομα - μια ταχεία μετάβαση μακριά από τις τρέχουσες εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις στα δεκαετή ομόλογα... νομίζω προς την περιοχή του 3%, 4% ή 5%, σταδιακά, αυτό μας δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία».
Για τον Greenspan, τα τρέχοντα χαμηλά επιτόκια της Fed δεν είναι διατηρήσιμα μακροπρόθεσμα, ενώ τόνισε ότι «μεταβαίνουμε στα πρώιμα στάδια της επιτάχυνσης του πληθωρισμού», κάτι που θα μπορούσε να τερματίσει τη μεγάλη άνοδο στις τιμές των ομολόγων.
Οι φαινομενικά βελτιωμένες προοπτικές νίκης της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, Hillary Clinton, στις αυριανές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ προκάλεσαν την άνοδο των αποδόσεων των δεκαετών US Treasuries σε 1,82%, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης