Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Οι ΗΠΑ χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές, ενθάρρυνση καινοτομιών παραγωγικότητας

Evans (Fed): Οι ΗΠΑ χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές, ενθάρρυνση καινοτομιών παραγωγικότητας
Η άνευρη ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη προκαλεί την «γκρίνια» της κεντρικής τραπέζης των ΗΠΑ, καθώς συγκρατεί τα σχέδιά της για ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων της
Περισσότερες δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές, με παράλληλη ενθάρρυνση καινοτομιών που βελτιώνουν την παραγωγικότητα της εργασίας, ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο σήμερα 8 Νοεμβρίου 2016 - ημέρα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ - ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Σικάγο, Charles Evans, ιδιαίτερα λόγω του εξαιρετικά χαμηλού κόστους χρήματος.
Αν και συνήθως οι αξιωματούχοι του Συστήματος της Federal Reserve αποφεύγουν τον πειρασμό να προβαίνουν σε δημοσιονομικές υποδείξεις, η άνευρη ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη προκαλεί την «γκρίνια» της κεντρικής τραπέζης των ΗΠΑ, καθώς συγκρατεί τα σχέδια της Fed για ταχύτερη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου.
Ο Evans ισχυρίστηκε, ότι η δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ πρέπει να ανακατευθυνθεί προς κοινωνικά περισσότερο παραγωγικές χρήσεις, όπως οι επενδύσεις σε υποδομές, που είναι κάτι το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να πραγματοποιηθεί ούτως ή άλλως.
Τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια μπορούν να υποβοηθήσουν τις επενδύσεις αυτές, οι οποίες εκτιμάται ότι σταδιακά θα προκαλέσουν και την αύξηση των επιτοκίων της Fed.
Για τον Evans, υπάρχουν «λόγοι για να είναι κανείς νευρικός σε ότι αφορά στον πληθωρισμό» στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένων των χαμηλών πληθωριστικών προσδοκιών και της τάσης των τιμών να παραμένουν «αδρανείς» έχοντας μεταβληθεί για πολλά χρόνια κάτω από τον καταστατικό στόχο πληθωρισμού 2% της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης