Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Ο Trump δεν επιδιώκει την παραίτηση της Janet Yellen, προέδρου της Federal Reserve

WSJ: Ο Trump δεν επιδιώκει την παραίτηση της Janet Yellen, προέδρου της Federal Reserve
Η θητεία της Yellen λήγει τον Φεβρουάριο του 2018, υπενθυμίζει η Wall Street Journal
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεν επιδιώκει την παραίτηση της Janet Yellen, προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed).
Την είδησή αυτή μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη τη Judy Shelton, οικονομολόγο και σύμβουλο του Trump, και βάζοντας ένα τέλος στην έντονη φημολογία τις περασμένες εβδομάδες για πιέσεις του Trump στη Yellen να παραιτηθεί.
«Δεν υπάρχει καμία απολύτως πίεση προς τη Yellen να παραιτηθεί», είπε συγκεκριμένα η Shelton, η οποία, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δε θα προτείνει τη Yellen για δεύτερη θητεία στο τιμόνι της Fed, αλλά θα κάποιον άλλο.
Παραφράζοντας λόγια του Trump, η οικονομολόγος σημείωσε πως «[ο Trump] θα ήθελε κάποιον του οποίου η σκέψη ταυτίζεται περισσότερο με τη δική του».
Η θητεία της Yellen λήγει τον Φεβρουάριο του 2018, υπενθυμίζει η Wall Street Journal.
Σημειώνεται πως κατά την προεκλογική περίοδο ο Trump είχε κατηγορήσει τη Yellen ότι διατηρεί τα επιτόκια χαμηλά για να βοηθήσει τον Barack Obama και, κατ’ επέκταση, το Δημοκρατικό κόμμα και την πολιτική του αντίπαλο Hillary Clinton.
Είχε, επίσης, χαρακτηρίσει την πρόεδρο της Fed ως «εξαιρετικά πολιτικοποιημένη».
Παράλληλα, η Shelton παραδέχτηκε ότι ο Trump ποτέ δεν πίστεψε στην ιδέα ότι η Fed θα έπρεπε να δρα χωρίς κανέναν έλεγχο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης