Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's στις 10/6/2016 καταστροφή ο Trump - Moody's: 9/11/2016: Credit positive ο Trump

Moody's στις 10/6/2016 καταστροφή ο Trump - Moody's: 9/11/2016: Credit positive ο Trump
Σε γενικές γραμμές, χαμηλότεροι εταιρικοί φόροι είναι πιστωτικό θετικά γεγονός λόγω των υψηλότερων ταμειακών ροών.


Στροφή 180 μοιρών έχει πραγματοποιήσει ο αμερικανικός οίκος Moody's ως προς την πολιτική του νέου προέδρου των ΗΠΑ D. Trump.
Στις 10 Ιουνίου του 2016 η Moody's με μια έκθεση παρέμβαση της υποστήριζε ότι θα είναι καταστροφή για την οικονομία των ΗΠΑ το οικονομικό πρόγραμμα Trump.
Με την εκλογή όμως του Trump η Moody's ανακάλυψε ορισμένες πτυχές που θα μπορούσαν να θεωρούν credit positive πιστωτικά θετικό γεγονός όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Είναι προφανές ότι η Moody's κάνει στροφή 180 μοιρών ως προς τον Trump αλλά έχει αξία για τους εδώ μαθητευόμενους μάγους της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Η μείωση των φόρων είναι credit positive και η αύξηση των φόρων είναι credit negative γιατί απλά όταν αυξάνονται οι φόροι μειώνονται οι καταναλωτικές δαπάνες και πρακτικά μειώνονται τα φορολογικά έσοδα.
Κατά την Moody's σε έκθεση τις στις 9 Νοεμβρίου του 2016 η νίκη Trump θα αλλάξει το τοπίο στο εμπόριο, την υγειονομική περίθαλψη, στους δημοσιονομικούς κανονισμούς
Η νίκη του Donald Trump στις ΗΠΑ  είναι πιθανό να φέρει μια σειρά από πολιτικές που αποκλίνουν αισθητά από εκείνες της κυβέρνησης Ομπάμα. 
Πέντε τομείς πολιτικής όπου θα υπάρξουν πιθανές αλλαγές είναι το διεθνές εμπόριο, οι δημοσιονομικοί κανονισμοίμ η υγειονομική περίθαλψη, η μετανάστευση και οι εταιρικοί φόροι
Με βάση την Moody's ο Trump έχει προτείνει μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλες τις επιχειρήσεις, με στόχο να επαναπατριστούν κεφάλαια. 
Σε γενικές γραμμές, χαμηλότεροι εταιρικοί φόροι είναι πιστωτικό θετικά γεγονός λόγω των υψηλότερων ταμειακών ροών.

Τι ανέφερε η Moody's στις 10 Ιουνίου του 2016
Η Moody's προειδοποιεί: Καταστροφή για την οικονομία των ΗΠΑ το οικονομικό πρόγραμμα Trump

Σε μια ομολογουμένως περίεργη παρέμβαση προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Moody's τονίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα Trump η οικονομία των ΗΠΑ θα οδηγηθεί στην καταστροφή.
Η Moody's προέβη σε μια λεπτομερή ανάλυση με επικεφαλής της ομάδας που ανέλαβε να αναλύσει το πρόγραμμα Trump τον οικονομολόγο της Moody's Mark Zandi.
Η Moody's διαπίστωσε ότι το οικονομικό σχέδιο Trump θα ήταν καταστροφική για την οικονομία των ΗΠΑ, οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και προκαλώντας επιβράδυνση της ανάπτυξης, αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων.
Το σχέδιο Trump περιλαμβάνει κινήσεις σοκ στους φόρους εισοδήμαtow που θα ωφελήσουν κυρίως τους πολύ πλούσιους, π.χ. μέσω της κατάργησης του φόρου κληρονομιάς και την κατάργηση του φόρου επί των επενδύσεων στους πολύ πλούσιους.
"Η ποσοτικοποίηση των οικονομικών πολιτικών περιπλέκεται από την έλλειψη εξιδείκευσης αναφέρει η ομάδα Zandi.
"Μέχρι το τέλος της προεδρίας του, θα υπάρχουν κοντά στα 3,5 εκατομμύρια λιγότερες θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας θα φθάσει στο  7%, σε σύγκριση με το κάτω από 5% σήμερα.
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Trump, το εισόδημα του μέσου Αμερικανού θα λιμνάσει, και οι τιμές των μετοχών και των πραγματικών τιμών των κατοικιών θα μειωθεί.

Moodys_Trump_chart

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης