Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόθυμος να επαναδιαπραγματευθεί με τον Trump τη συμφωνία Nafta ο πρωθυπουργός του Καναδά

Πρόθυμος να επαναδιαπραγματευθεί με τον Trump τη συμφωνία Nafta ο πρωθυπουργός του Καναδά
«Οι δύο χώρες έχουν πολλά να κάνουν μαζί»
Πρόθυμος να επαναδιαπραγματευθεί με το νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών την Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών (Nafta) δηλώνει ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau.
Σημειώνεται πως ο Donald Trump είχε θέσεις πολύ υψηλά στην προεκλογική του ατζέντα την επαναδιαπραγμάτευση της Nafta, προκείμενου να εξασφαλίσει καλύτερους όρους για τους εργαζόμενους Αμερικανούς.
Ενδεικτικά, είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως τη χειρότερη που έχει υπογραφεί ποτέ!
Η συμφωνία υπεγράφη το 1989 μεταξύ Ουάσινγκτον και Οττάβα, ενώ πέντε χρόνια μετά εισχώρησε σε αυτή και το Μεξικό.
«Εάν οι Αμερικανοί θέλουν να μιλήσουμε για τη Nafta ή οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία, (ο Καναδάς) είναι πάντα ανοικτός για να συζητήσει μαζί τους.
Σε μια τέτοια διαπραγμάτευση θα πρέπει να είναι να δούμε πώς οι εργαζόμενοι και οι πολίτες των δύο χωρών θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν περισσότερα οφέλη και πώς μπορεί να αυξηθεί η οικονομική ανάπτυξη.
Οι δύο χώρες έχουν πολλά να κάνουν μαζί», δήλωσε ο Καναδός, τονίζοντας πως χθες μίλησε για λίγο τηλεφωνικά με τον κ.Trump, κάτι που «σήμανε την αρχή μίας εποικοδομητικής σχέσης».
Ο νεαρός πρωθυπουργός είναι υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου, κάτι που φάνηκε και με την πρόσφατη εμπορική συμφωνία (TTIP) μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης