Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Επικρατέστερος για το χρίσμα της κεντροδεξιάς παραμένει ο Alain Juppe

Γαλλία: Επικρατέστερος για το χρίσμα της κεντροδεξιάς παραμένει ο Alain Juppe
Δεύτερος ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Nicolas Sarkozy, με ποσοστό 26%
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Alain Juppe, παραμένει ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα της κεντροδεξιάς, για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία το 2017, αν και τα ποσοστά του εμφανίζονται ελαφρώς μειωμένα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa για λογαριασμό του γαλλικού ραδιοσταθμού France Info, που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, ο Juppe λαμβάνει το 36% των ψήφων στον πρώτο γύρο στις 20 Νοεμβρίου 2016, αν και το ποσοστό του είναι μειωμένο κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με αντίστοιχη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.
Δεύτερος έρχεται ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Nicolas Sarkozy, με ποσοστό 26%, με το δικό του ποσοστό να παραμένει αμετάβλητο, ενώ ακολουθεί ο Francois Fillion, επίσης πρώην πρωθυπουργός, με ποσοστό 20%, αυξημένο κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες.
Σημειώνεται πως θα λάβει το χρίσμα από τον πρώτο γύρο όποιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%, ειδάλλως θα υπάρξει και δεύτερος γύρος με τους δύο υποψηφίους που συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά.
Το Reuters επισημαίνει πως ο νικητής θα έχει καλές πιθανότητες να επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2017, δεδομένης της εξαιρετικά χαμηλής δημοτικότητας του Σοσιαλιστή προέδρου Francois Hollande και τον διχασμό που επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων της Αριστεράς.
Πάντως, οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, με εξέχοντες Γάλλους πολιτικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή επικράτηση στις εκλογές, ιδίως μετά το σοκ με την εκλογή Trump στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης