Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η νίκη του Trump και το Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο σημαίνει περισσότερα κέρδη για τις αγορές

JP Morgan: Η νίκη του Trump και το Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο σημαίνει περισσότερα κέρδη για τις αγορές
Το ράλι που σημείωσαν οι αγορές μπορεί να συνεχιστεί επεσήμανε αναλυτής της JP Morgan
Την bearish (απαισιόδοξη) στάση του σχετικά τα χρηματιστήρια μετά τη νίκη του Donald Trump και τον έλεγχο του Κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικανούς εγκατάλειψε ο Marko Kolanovic της JP Morgan.
Όπως υποστηρίζει με δηλώσεις του στο CNBC, το ράλι που πραγματοποίησαν οι μετοχές blue-chips -φτάνοντας σε νέα ρεκόρ και πετυχαίνοντας την καλύτερη εβδομάδα των πέντε ετών- εξακολουθεί να έχει περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης.
«Πιστεύουμε ότι οι αγορές μπορεί να κινηθούν ακόμα υψηλότερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Kolanovic προβλέπει ότι οι πολιτικές του Trump που περιλαμβάνουν τη δέσμευση για ένα τεράστιο πακέτο κινήτρων, θα είναι πολύ καλές για τα χρηματιστήρια, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Η JP Morgan, που έχει θέσει στόχο τις 2.100 μονάδες για τον S&P 500 έως το τέλος του 2016, εκτιμά ότι ο δείκτης θα μπορούσε να φτάσει έως τις 2.300 μονάδες στις αρχές του 2017, κάτι που σημαίνει ότι ο δείκτης θα μπορούσε να ενισχυθεί κατά σχεδόν 10%.
Ο Kolanovic, ο οποίος συχνά έχει χαρακτηριστεί ως η φωνή της Wall Street που κινεί τις αγορές, είχε προβλέψει από τον Μάρτιο ότι ο Trump θα μπορούσε να νικήσει.
Επίσης, δεν συμφώνησε με την άποψη ότι ο Trump θα αποτελέσει την καταστροφή των αγορών και να εκτοξεύσει τη μεταβλητότητα.
Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι μια προεδρία Trump, όσο φιλική κι είναι για τις επιχειρήσεις, δημιουργεί μακροπρόθεσμους καθοδικούς κινδύνους για την αγορά.
Κι αυτό λόγο των πολιτικών κατά του ελεύθερου εμπορίου κάτι που θα προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις των ΗΠΑ με τους εταίρους τους όπως η Κίνα.
«Υπάρχουν ακόμη αβεβαιότητες.
Υπάρχουν πράγματα που θα προκαλέσουν έκπληξη στην αγορά.
Δεν θα απέφευγα όλα τα assets που αποτελούν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια» είπε ο Kolanovic.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης