Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεργασία Wells Fargo - SigFig για δημιουργία ρομποτικού συμβούλου επενδύσεων και διαχείρισης ενεργητικού

Συνεργασία Wells Fargo - SigFig για δημιουργία ρομποτικού συμβούλου επενδύσεων και διαχείρισης ενεργητικού
Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων A.T. Kearney, η αγορά ψηφιακής διαχείρισης προσωπικής περιουσίας θα ξεπεράσει σε ενεργητικό τα 20 τρισ. δολάρια μέχρι το 2020
Συμφωνία συνεργασίας με τη SigFig για τη χρήση τεχνολογίας ρομποτικού συμβούλου επενδύσεων και επενδυτικών εργαλείων αυτοματοποίησης της διαχείρισης προσωπικής περιουσίας, είναι έτοιμη να ανακοινώσει αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 η μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ, Wells Fargo.
Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική τράπεζα πρόκειται να προσφέρει στους πελάτες της μια πιλοτική έκδοση των ρομποτικών υπηρεσιών της ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2017.
«Συνεχίζοντας να επενδύουμε σε τεχνολογία που υπηρετεί τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών και των συμβούλων μας, η συγκεκριμένη προσφορά [υπηρεσιών] θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα μπροστά προς την προσφορά χρηματο-οικονομικών συμβουλών στην επόμενη γενιά επενδυτών, χτίζοντας την ίδια στιγμή μια μακροπρόθεσμη γραμμή παραγωγής για την πλήρη γκάμα των δραστηριοτήτων μας», ανέφερε ο David Carroll, επικεφαλής της διαχείρισης προσωπικής περιουσίας και επενδύσεων της Wells Fargo.
Τον Μάιο του 2016, ο όμιλος UBS είχε ανακοινώσει ότι εξαγόρασε ποσοστό συμμετοχής στη SigFig, δίχως να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες, προαναγγέλοντας τη δημιουργία ενός ερευνητικού εργαστηρίου συνεργασίας σε νέα τεχνολογία διαχείρισης περιουσίας.
Η Morgan Stanley και η Bank of America έχουν ανακοινώσει ότι δημιουργούν τις δικές τους τεχνολογίες αυτοματισμού επενδύσεων, ενώ η BlackRock εξαγόρασε την FutureAdvisor μόλις τον Αύγουστο του 2016.
Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων A.T. Kearney, η αγορά ψηφιακής διαχείρισης προσωπικής περιουσίας θα ξεπεράσει σε ενεργητικό τα 20 τρισ. δολάρια μέχρι το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης