Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen στο CNN: Ο θρίαμβος Trump με βοηθάει να κερδίσω την προεδρία της Γαλλίας

Le Pen στο CNN: Ο θρίαμβος Trump με βοηθάει να κερδίσω την προεδρία της Γαλλίας
Η Le Pen χαρακτήρισε την Ε.Ε. ένα «ημι-απολυταρχικό πολιτικό σύστημα... που απορρίπτεται βαθύτατα από τους λαούς της Ευρώπης» και θα πρέπει να διαλυθεί υπέρ μιας Ευρώπης «ελεύθερων εθνών και συνεργασίας»
Η απροσδόκητη εκλογική νίκη-έκπληξη του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, αυξάνει τις πιθανότητες νίκης της ηγέτιδας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2017.
Τουλάχιστον αυτό πιστεύει η ίδια, επισημαίνοντας σε συνέντευξή της στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, ότι η εκλογή Trump «δείχνει πως οι άνθρωποι παίρνουν πίσω το μέλλον τους», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πράξουν το ίδιο και οι Γάλλοι ψηφοφόροι.
«Η νίκη Trump κάνει τους Γάλλους να συνειδητοποιήσουν, ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταφέρουν αυτό που επιθυμούν, αν κινητοποιηθούν», είπε η Le Pen, για να προσθέσει, ότι «ο Donald Trump κατέστησε δυνατό αυτό που παρουσιαζόταν ως απολύτως αδύνατον».
Για την ίδια, η ανάδειξη του αμφιλεγόμενου Trump στην προεδρία των ΗΠΑ φέρνει την ελπίδα σε όσους δεν αντέχουν την «άγρια παγκοσμιοποίηση», όσους δεν μπορούν να αντέξουν την «ποδηγέτηση της πολιτικής ζωής από τις ελίτ».
«Αισθάνομαι λιγότερο απομονωμένη σήμερα λόγω της υπεράσπισης από τον Donald Trump, την Theresa May και τον Vladimir Putin ενός κόσμου 'πολλαπλής πολικότητας'».
Για την Le Pen, είναι η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande που θα πρέπει πλέον να αισθάνονται απομονωμένοι στο μεταβαλλόμενο πολιτικό περιβάλλον ανάδειξης του Brexit και του Trump.
Η ίδια προειδοποίησε, ότι δεν θα υπάρχει θέση για την πολυ-πολιτισμικότητα στη Γαλλία σε περίπτωση που καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος της χώρας, τονίζοντας παράλληλα, ότι «οι πολυ-πολιτισμικές κοινωνίες είναι κοινωνίες με πολλαπλές διαμάχες».
Η Le Pen χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα «ημι-απολυταρχικό πολιτικό σύστημα... που απορρίπτεται βαθύτατα από τους λαούς της Ευρώπης» και θα πρέπει να διαλυθεί υπέρ μιας Ευρώπης «ελεύθερων εθνών και συνεργασίας».
Για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις της, προσέθεσε: «Αντιτάσσομαι στην Ε.Ε. με τον ισχυρότερο τρόπο... Πρέπει να τελειώσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης