Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Asset Management: Οι δύο μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία λόγω της εκλογής Trump

tags :
JP Morgan Asset Management: Οι δύο μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία λόγω της εκλογής Trump
Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που θα προκαλέσει η εκλογή Trump, είναι το «τέλος του αποπληθωρισμού», ή τουλάχιστον του φόβου για τον αποπληθωρισμό, σημειώνει η Flanders
Δύο είναι οι μεγάλες αλλαγές στις επενδυτικές τάσεις που θα επιφέρει η εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, εκτιμά η Stephanie Flanders, επικεφαλής στρατηγικής για την Ευρώπη στην JP Morgan Asset Management.
Όπως τονίζει, δύο βασικά στοιχεία διαμόρφωσαν το παγκόσμιο οικονομικό τοπίο τα τελευταία χρόνια: Η πτώση στις τιμές των κρατικών ομολόγων και η άνοδος των αποδόσεων.
Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που θα προκαλέσει η εκλογή Trump, είναι το «τέλος του αποπληθωρισμού», ή τουλάχιστον του φόβου για τον αποπληθωρισμό, σημειώνει η Flanders.
Ο πληθωρισμός στις ανεπτυγμένες οικονομίες δεν έχει αυξηθεί πάνω από 1% τα τελευταία τρία χρόνια και σε πολλές χώρες βρίσκεται σε μηδενικά ή αρνητικά επίπεδα.
Η πτώση στις τιμές της ενέργειας το 2015, επιδείνωση την πτωτική τάση στις τιμές καταναλωτή.
Ωστόσο από τις αρχές του 2016, η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά ένα τρίτό, συμπαρασύροντας ανοδικά και τον πληθωρισμό.
Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο, αποτελεί την αίσθηση μεταξύ επενδυτών και αξιωματούχων, ότι η ακραία νομισματική πολιτική φτάνει στο τέλος της πορείας της, σημειώνει η αναλύτρια της JP Morgan, σύμφωνα με το CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης