Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Η λιτότητα δεν μπορεί να συνδέεται με την ανάπτυξη – Μην χαθεί η συζήτηση για το χρέος

Φάμελλος: Η λιτότητα δεν μπορεί να συνδέεται με την ανάπτυξη – Μην χαθεί η συζήτηση για το χρέος
Υπάρχει απόφαση που προβλέπει την επίλυση του χρέους, δεν υπάρχουν συμφωνίες γα είπε ο κ.Φάμελλος
Την θέση ότι είναι σαφές πως η λιτότητα δεν μπορεί να συνδέεται με την ανάπτυξη διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν πρέπει να χαθεί η συζήτηση για το χρέος.
«Υπάρχει μια απόφαση που προβλέπει επίλυση του χρέους είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμφωνίες για όλα τα ζητήματα, η συζήτηση ωστόσο για το χρέος δεν μπορεί να πάει χαμένη και η κωλυσιεργία δεν βοηθά» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Φάμελλος, ο οποίος αναφερόμενος στην επίσκεψη Obama είπε πως η Ελλάδα βρέθηκε στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
«Την τελευταία εβδομάδα έχει ανοίξει μια συζήτηση σε σχέση με τις δηλώσεις του Obama ότι η λιτότητα δεν συνδέεται με την ανάπτυξη.
Δεν δεχόμαστε η χώρα μας να υποφέρει, έχουμε προσφέρει αρκετά και αυτό που αναδείχθηκε τις τελευταίες μέρες είναι ότι ο Obama επέδειξε την ίδια κατεύθυνση μας σε ζητήματα, όπως η δημοκρατία» είπε ο κ.Φάμελλος.
Ερωτηθείς για τη στάση Schaeuble αναφορικά με το ελληνικό χρέος ο κ.Φάμελλος ανέφερε πως υπάρχει μια απόφαση που προβλέπει επίλυση του χρέους.
«Είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμφωνίες για όλα τα ζητήματα.
Η συζήτηση ωστόσο για το χρέος δεν μπορεί να πάει χαμένη και η κωλυσιεργία δεν βοηθά.
Εμείς έχουμε τη διαβεβαίωση ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε διαφορετικά και ευελπιστούμε ότι μπορούμε σύντομα να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» τόνισε ο αναπληρωτής υπ. Περιβάλλοντος, ο ποίος επεσήμανε πως το υπουργείο είναι από τους βασικούς συντελεστές στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας και έχει πολύ μεγάλη αξία το πώς το περιβάλλον μπορεί να συντελέσει στη δίκαιη ανάπτυξη.
«Στοίχημα είναι να εισαχθούν νέες λογικές, όπως η κυκλική οικονομία.
Πρέπει να μην είμαστε καταστροφικοί απέναντι στη φύση, το περιβάλλον πρέπει να γίνει η ταυτότητα της χώρας.
Άλλωστε πολλοί ξένοι μας γνωρίζουν λόγω του περιβάλλοντος» είπε ο κ.Φάμελλος, τονίζοντας ότι οι κανόνες για το περιβάλλον θα εφαρμόζονται το ίδιο για όλους, εμείς θα είμαστε τυπικοί στον έλεγχο και θα τους ενισχύσουμε, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τον πολίτη.
Όσον αφορά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ακυρώσεις τις δηλώσεις της ΝΔ, όπως το επιχείρημα για τον  τετραπλασιασμό των εσόδων.
«Αυτό το οποίο πλέον γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι δεν χρειάζεται ρουσφέτι για να κάνεις τις δουλειές σου και δεν θα αδικηθεί πλέον κανένας λόγω ενός μιντιάρχη» τόνισε ο κ.Φάμελλος, αναφέροντας  πως τα στελέχη της ΝΔ απλά θέλουν να επιστρέψουν στις θέσεις εξουσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης