Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H Credit Suisse αυξάνει στα 16,5 ευρώ την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Motor Oil

H Credit Suisse αυξάνει στα 16,5 ευρώ την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Motor Oil
Αύξηση του μερίσματος εκτιμά στην ανάλυσή της η ελβετική τράπεζα
Σε 16,5 ευρώ (από 15,75 ευρώ) ανεβάζει την τιμή – στόχο για την μετοχή της Motor Oil η Credit Suisse, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου 2016 που ανακοίνωσε η εταιρεία.
Επίσης, διατήρησε τη θετική σύσταση «outperform» για τη μετοχή της εταιρείας.
Σε ανάλυση της η Credit Suisse προβλέπει αύξηση του μερίσματος ενώ αναφέρει ότι τα EBITDA ανήλθαν άνετα πάνω από τις εκτιμήσεις της στα 149 εκατ. ευρώ (CS σε € 129) ακολουθούμενα από ισχυρή λειτουργική απόδοση.
Επίσης, ως ένδειξη εμπιστοσύνης, το προμέρισμα αυξήθηκε περαιτέρω σε 0,2 ευρώ/μετοχή (από 0,15 ευρώ/πέρυσι) ενώ για το έτος αναμένει μέρισμα ύψους 0,75 ευρώ/ μετοχή, έναντι 0,65 ευρώ/μετοχή το περασμένο έτος.
Η Motor Oil έχει ένα εξαιρετικά πολύπλοκο διυλιστήριο που σε θέση να επεξεργαστεί όχι συνηθισμένες μορφές αργού και να έχει πιο ευνοϊκή τιμολόγηση γεγονός που οδηγεί στην διατήρηση περιθωρίων.
Επίσης η εταιρεία σύμφωνα με την Credit Suisse, διαφοροποιείται υπό την έννοια ότι «προσαρμόζει» τα φορτία της, επιτρέποντάς της να εξασφαλίσει την τιμολόγηση ασφαλίστρων.
Σε ό, τι αφορά την ελληνική κίνδυνο, η εταιρεία έχει ανοικτές πιστώσεις σε αργό στους προμηθευτές της, τα μετρητά της βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και έχει ελαχιστοποιήσει τον πιστωτικό κίνδυνο στην εγχώρια αγορά μέσω των πωλήσεων, ως επί το πλείστον, από δικά της πρατήρια της.
Μια πιθανή αρνητική εξέλιξη για την εταιρεία θα ήταν αν ο ΟΠΕΚ μειώσει την παραγωγή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης