Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε επίπεδο ρεκόρ οι επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας – Στο 7,3% του ΑΕΠ το 2015

Σε επίπεδο ρεκόρ οι επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας – Στο 7,3% του ΑΕΠ το 2015
Από τη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το 1,9 δις ευρώ αφορά στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 1,8 δις ευρώ τις ασφαλίσεις Ζωής
Στο επίπεδο του 7,3% του ΑΕΠ ανήλθε η συνολική επένδυση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς το 2015, μία επίδοση που αποτελεί διαχρονικό ρεκόρ.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται και στην ετήσια στατιστική έκθεση δημοσιοποίησε σήμερα 22/11 η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), ο δείκτης είναι συνεχώς ανοδικός με εξαίρεση το 2008 και το 2010 αλλά συνεχίζει να απέχει από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Όπως αναφέρει στο εισαγωγικό της μήνυμα η γενική διευθύντρια της Ένωσης Μαργαρίτα Αντωνάκη, η ελληνική ασφαλιστική αγορά συμβάλλει πολλαπλά στην προαγωγή της εθνικής οικονομίας αλλά και στην κοινωνική σταθερότητα μέσω της παροχής των ασφαλιστικών καλύψεων.
Μέσα στο περιβάλλον της ύφεσης, το 2015, η ασφαλιστική αγορά υπέστη μείωση 6,1% στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων σε σχέση με το 2014, η οποία τελικά διαμορφώθηκε στα 3,7 δις ευρώ ενώ οι αποζημιώσεις που πλήρωσε ο κλάδος παρέμειναν σταθερές φτάνοντας για ακόμη μία χρονιά στα 2,4 δις ευρώ.
Από τη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το 1,9 δις ευρώ αφορά στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 1,8 δις ευρώ τις ασφαλίσεις Ζωής.
Όμως παρά τη μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων, τα κεφάλαια και οι επενδύσεις των επιχειρήσεων του ασφαλιστικού κλάδου συνέχισαν την αυξητική τους πορεία και διαμορφώθηκαν σε 3 δις ευρώ και 13 δις ευρώ, αντίστοιχα, γεγονός που ενισχύει τη φερεγγυότητα του κλάδου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης